Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 19.00 στο Public Τσιμισκή και την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 21.00, στο Public Café Συντάγματος.

Την εκδήλωση στο Public Συντάγματος θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας, ενώ τον συγγραφέα στο Public Τσιμισκή θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Athens Voice, Δημήτρης Καραθάνος.

Η πολυτάραχη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ ενέπνευσε πολλές ταινίες και βιβλία… αλλά σε αυτά παρουσιάζεται μόνο η μισή αλήθεια για εκείνον.

Αντιθέτως, το μοναδικό βιβλίο παγκοσμίως στο οποίο περιγράφεται όλη η ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ γράφτηκε από το πιο στενό συγγενικό του πρόσωπο: Τον ίδιο του τον γιο!

Το βιβλίο του Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ

Στο βιβλίο συναντάμε έναν άνθρωπο ακραίων αντιθέσεων. Έναν αδίστακτο εγκληματία που δολοφονούσε χωρίς οίκτο όποιον έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά του, αλλά ταυτόχρονα και έναν στοργικό πατέρα, που αγαπούσε υπερβολικά την οικογένειά του. Ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που βοηθούσε τους φτωχούς ως ένας άλλος Ρομπέν των Δασών, αλλά και τον επικίνδυνο αρχηγό του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών όλων των εποχών.

Βιβλία και σειρές, όπως Πάμπλο Εσκομπάρ, Narcos, αποτυπώνουν εκδοχές που εστιάζουν μόνο στην εξωτερική εικόνα, ιδωμένη από απόσταση, ποτέ κάτω από το πρίσμα της οικογένειας και της προσωπικής ζωής. Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, ο γιος του Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του. Ένας άντρας διψασμένος για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν, που στάθηκε ικανός να φτάσει τη σκληρότητα στα άκρα, την ίδια στιγμή που εκδήλωνε απέραντη αγάπη για την οικογένειά του.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση