Μια ξεχωριστή παράσταση, περιμένει τους μυημένους και όχι μόνο, την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, στο πλαίσιο του 21ο Φεστιβάλ Υμηττού.

Μια ξεχωριστή παράσταση, περιμένει τους μυημένους και όχι μόνο, την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Υμηττού Βύρωνα Μελίνα Μερκούρη, στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Υμηττού.

Είκοσι μέλη του τάγματος των Μεβλεβί (12 χορευτές και 8 μουσικοί), του αρχαιότερου Δερβίσικου τάγματος, έρχονται για δύο νύχτες στο Θέατρο Βράχων, για να προσφέρουν μια μοναδική πνευματική εμπειρία για όσους παρακολουθήσουν αυτή την παράσταση.

Το Σεμά ο εκστατικός περιστροφικός χορός των Δερβίσηδων ασκεί ακαταμάχητη γοητεία σε όποιον βιώσει την μυσταγωγική του εμπειρία, ανεξάρτητα από κοσμοθεωρίες και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Με τα χέρια ανοιχτά σαν φτερούγες, την παλάμη του δεξιού χεριού στραμμένη προς τον ουρανό και του αριστερού προς τη Γη, με το κεφάλι ελαφρά γερμένο προς το δεξί ώμο, κάτω από τους ήχους παραδοσιακών θρησκευτικών μουσικών, οι Δερβίσηδες περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα κινούνται κυκλικά σε όλη τη σκηνή.

Εκστατικοί και γεμάτοι χάρη, στροβιλίζονται αργά και ο χορός τους μοιάζει σαν τον κοσμικό χορό των πλανητών γύρω από τον Ήλιο.

Το Σεμά βρήκε τον πραγματικό του ρόλο, αυτόν δηλαδή της απόλυτης μέθεξης και της ένωσης του Δερβίση με το Θεό, με την ίδρυση του τάγματος των Μεβλεβί από τον μεγάλο Πέρση Σούφι, μυστικό και ποιητή Μεβλανά Τζελαλαντίν Ρουμί. Σε κείνον είναι αφιερωμένο από την UNESCO και το έτος που διανύουμε, λόγω της συμπλήρωσης 800 χρόνων από τη γέννησή του (1207 μ.Χ.).

INFO

21ο Φεστιβάλ Υμηττού, Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Ιουλίου , Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 20 ευρώ φοιτητικό, Πληροφορίες: Δήμος Υμηττού Τηλ. 210-7623857,

www.festival-ymittou.gr