Το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος Ο Χορός στην Τραγωδία με τον Άρη Ρέτσο θα διεξαχθεί μόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Dance Fest Akropoditi 2015, στις 13 – 17 Ιουλίου 2015, στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί.

Το εργαστήριο κατ’ επιλογή επικεντρώνεται και ανιχνεύει από τον πολυδιάστατο “ρόλο” του Χορού, τις τρεις καταρχήν βασικές ιδιότητές του:

α) O Xορός σαν μια ομάδα, ολότητα, κοινωνικό σύνολο ή και σαν ένα πρόσωπο κατά Αριστοτέλη, αυτόνομο, που Χορεύει, ή μάλλον Ορχείται με δική του δράση κίνηση και με ξέχωρους νόμους και κώδικες τεχνικής από εκείνους των Ηρώων.

β) Ο Χορός στη σχέση του με τους Ήρωες σαν έμπιστος, φίλος, συνοδοιπόρος, συγγενής, σύμβουλος, αντίπαλος ή και εχθρός σε μια πιο συμβατική, ανθρώπινα συναισθηματική, λογική, γήινη σχέση.

γ) Ο Χορός τέλος στον ιδιότυπο ρόλο του σαν “Ρυθμιστής”, και καθαρά τελετουργικό εργαλείο ή σαν “ενδιάμεσο” πρόσωπο θεατών και σκηνής πρώτος δέχεται, αισθάνεται και αντιδρά, και σε πρώτο χρόνο επίσης, επηρεάζοντας καίρια και καταλυτικά το αίσθημα και την αντίληψη του κοινού. Εμποδίζοντας έτσι τη συναισθηματική δημαγωγία, τη σύγχυση, τον αιφνιδιασμό και τον εντυπωσιασμό του Κοινού, ο Χορός σαν “Ρυθμιστής” εντέλει Οδηγεί τον θεατή στο πραγματικό νόημα του έργου, ενώ παράλληλα προστατεύει τη Ροή και το Πνευματικό επίπεδο της όλης διαδικασίας.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας μέχρι 35 ετών.