Ο Χάρης Λαμπράκης, δεξιοτέχνης μουσικός στο νέυ (ney), το πιάνο και το organ καθώς και συνθέτης, παρουσιάζει, στο πλαίσιο της σειράς παραστάσεων που επιμελείται ο Μιχάλης Σιγανίδης με τίτλο ΚΟΥΚΟΣ ΜΟΝΟΣ, μια solo μουσική performance 60 λεπτών με μόνο όργανο το νέυ αλλά και τη χρήση ηχητικών samples.

Με γνώμονα τον αυτοσχεδιασμό, άλλοτε χρησιμοποιεί κομμάτια της μουσικής παράδοσης που «κουβαλάει» το όργανο και άλλοτε φλερτάρει με τη φρασεολογία της jazz και της free jazz.

Χάρης Λαμπράκης

Ο Χάρης Λαμπράκης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει μουσική σε νεαρή ηλικία. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το τμήμα Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε πολλούς και αξιόλογους δασκάλους ανάμεσά τους ο πατέρας του ζωγράφος Γιώργος Λαμπράκης, οι Μ. Μαυροειδής, Θ.Βάσου, Σ. Κουτρούλη, O.Erdogdular, Γ. Ιωαννίδη, Β.Μπαραμπούτη κά. Από το 2000 διδάσκει νέυ σε ωδεία κι δίνει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε σε περισσότερες από 150 μουσικές παραγωγές στην ελληνική και διεθνή δισκογραφία(ECM, Helico, Λύρα κά)ως μουσικός και συνθέτης και σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία, Αφρική) παίζοντας παραδοσιακή, τζαζ, world, σύγχρονη και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Πήρε μέρος στην πρώτη διεθνή συνάντηση νέυ στην Κωνσταντινούπολη( Οκτώβριος 2003).Έχει επίσης συνθέσει μουσική για το θέατρο. Εκτός από νέυ παίζει πιάνο και hammond organ. Το 2006 συνίδρυσε το Χάρης Λαμπράκης Quartet.