Η παράσταση βασίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, και ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Συνθέτες με τους οποίους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Από το πρόγραμμα δε λείπουν, όμως, και τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά Τον εαυτό μου ρώτησα και τη συνεργασία του με τη Βάσω Αλλαγιάννη, από το album αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, Να σου δώσω μια να σπάσεις, τραγούδια αγαπημένα από τις δισκογραφικές του συνεργασίες με τους Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη, ακυκλοφόρητα τραγούδια, αλλά και οι αναφορές στην παράδοση.

Για δύο ακόμη μοναδικές βραδιές, θα έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε μαζί με τον Βασίλη Λέκκα το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Οδυσσέας. Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάνης Ρίτσος, ο Νίκος Καββαδίας, ο Μιχάλης Γκανάς, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Αρης Δαβαράκης, ο Ευγένιος Αρανίτσης, ο Μάνος Ελευθερίου, η Μαρία Παπαδάκη, ο Γιάννης Σπυρόπουλος Μπαχ.

Το Σάββατο 4 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Και με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, παρουσιάζει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

Μαζί του οι μουσικοί:

Γιώργος Τσολάκος: Ενορχήστρωση, πιάνο
Παναγιώτης Στεργίου: Μπουζούκι
Αχιλλέας Διαμαντής: κιθάρα
Σπήλιος Ζευκιλής: κιθάρα
Βαγγέλης Μαλιούσης: τύμπανα
Λεωνίδας Φιλίντας: Μπάσο

Ηχοληψία: Γρηγόρης Κουτσιλιέρης