Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, στις 21:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μία ιδιαίτερη συναυλία, όπου θα ερμηνευθούν ο “Βασιλιάς” των κοντσέρτων για Βιολοντσέλο του Antonín Dvořák και η περίφημη Ημιτελής Συμφωνία του Franz Schubert.

Στο πρώτο μέρος, ο καταξιωμένος σολίστ και κορυφαίος τσελίστας της MSO of Athens, Κωνσταντίνος Σφέτσας θα ερμηνεύσει το εμβληματικό κοντσέρτο για βιολοντσέλο του A. Dvořák  (1841 – 1904) σε Σι ελάσσονα, op.104. Έργο υψηλής τεχνικής δυσκολίας και μεγάλης διάρκειας, συχνά χαρακτηρίζεται ως ο “Βασιλιάς” των κοντσέρτων, απαιτώντας αλλά και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μια συνολικά ώριμη καλλιτεχνική και ερμηνευτική προσωπικότητα από τον εκτελεστή.

Στο δεύτερο μέρος, η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρου και συνθέτη, Βασίλη Τσαμπρόπουλου, θα παρουσιάσει την περίφημη 8η Συμφωνία, σε Σι ελάσσονα, του F. Schubert (1797-1828), γνωστή ως “Ημιτελής”, καθώς αποτελείται μόνο από δυο μέρη (Allegro moderato – Andante con moto). Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία έργα του Συμφωνικού ρεπερτορίου, με έντονα δραματικά στοιχεία που τη διαφοροποιούν σημαντικά από το υπόλοιπο συνθετικό έργο του σπουδαίου Αυστριακού Συνθέτη και την αναδεικνύουν ως την πρώτη ρομαντική Συμφωνία του.

Πρόγραμμα:

Α’ μέρος:
Antonín Dvořák, Cello Concerto in B minor, Op. 104

Β΄μέρος:
Franz Schubert, Symphony No 8 in B minor, D. 759

Σολίστ: Κωνσταντίνος Σφέτσας
Διεύθυνση Ορχήστρας: Βασίλης Τσαμπρόπουλος
Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών