Η μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία σε 11 χώρες του Βασίλη Τσαμπρόπουλου & της Νεκταρίας Καραντζή “Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή” έρχεται στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με είσοδο ελεύθερη!
 
Δεν είναι απλώς ένα μουσικό δίδυμο πιάνο – φωνή. Είναι ο συνδυασμός ενός διεθνώς αναγνωρισμένου δεξιοτέχνη πιανίστα και μίας μοναδικής γυναικείας βυζαντινής φωνής που ενώνουν ιδανικά Δύση και Ανατολή…

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη συνεργασία τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα απρόβλεπτο μουσικό πάντρεμα Δύσης και Ανατολής, με πυρήνα τους βυζαντινούς ύμνους, που εντυπωσίασε και προκάλεσε αίσθηση. Από τότε μέχρι σήμερα, ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η κορυφαία υμνωδός και ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή, με ρεπερτόριο ακόμα πιο ώριμο και εμπλουτισμένο, ταξίδεψαν τη συνεργασία τους στην Ευρώπη, κερδίζοντας, με τον ευφυή συνδυασμό τους, κοινό και κριτικούς, που μίλησαν για «μία από τις πιο εμπνευσμένες συνεργασίες που αναδεικνύει το θρησκευτικό μέλος”.

Με πυρήνα το δίδυμο πιάνο-φωνή, οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποιούν, μια ακόμη χρόνια, για νέους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη (Πορτογαλία, Ισπανία, Σκωτία, Ουκρανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Σλοβενία, Λιθουανία, Ιταλία, Ελλάδα) παρουσιάζοντας έναν ανανεωμένο μουσικό κύκλο βασισμένο στους μουσικούς δρόμους Δύσης και Ανατολής. Στο ρεπερτόριό τους, οι βυζαντινοί ύμνοι συνδυάζονται με τους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς του Βασίλη Τσαμπρόπουλου πάνω σε παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου και σπουδαία έργα κλασικών συνθετών συναντούν τις μουσικές συνθέσεις του βιρτουόζου πιανίστα, κυρίως μέσα απο την πολύχρονη δισκογραφία του στην ECM.
 
Η Δύση συναντά την Ανατολή ξεδιπλώνοντας καθεμιά τους δικούς της μουσικούς θησαυρούς, με έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής, στην πιο πρωτότυπη καλοκαιρινή συνεργασία που θα ταξιδέψει στην Ευρώπη ως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία των δύο καλλιτεχνών κορυφώνεται και ολοκληρώνεται στις 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με είσοδο ελεύθερη για το κοινο! Η συναυλία της 8ης Σεπτεμβρίου διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 Fm) και ειναι αφιερωμένη στη Θεοτόκο.