Μετά από την ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, μετά από μια ξαφνική καταιγίδα, το Σάββατο 24 Αυγούστου, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Ζητάμε συγνώμη απ’ όλους τους φίλους του Βασίλη για την καθυστερημένη ενημέρωση τους, αλλά αντικειμενικές δυσκολίες δεν μας επέτρεπαν να ορίσουμε μια νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας, χωρίς περισσότερα προβλήματα

 

Για να μπορέσουν όλοι όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συναυλία ορίζεται ως γενική είσοδο το ποσό τον 8€. Γι’ αυτούς που είχαν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο αξίας 15€ για την αναβληθείσα συναυλία, θα ισχύει το ίδιο εισιτήριο, με την διαφορά ότι θα μπορούν να το μοιραστούν με ακόμη ένα άτομο. Δηλαδή με 1 εισιτήριο αξίας 15€ θα παρακολουθήσουν την συναυλία 2 άτομα. Ευχόμαστε η μεγάλη γιορτή του Βασίλη στην πόλη των Γιαννιτσών για τα σαράντα συνεχόμενα χρόνια στη δισκογραφία να είναι αντάξια των προσδοκιών όλων των φίλων και θαυμαστών του. Μια μεγάλη γιορτή που θα συνοψίσει τις σημαντικότερες στιγμές μιας μουσικής πορείας. Μια σαραντάχρονη διαδρομή γεμάτη σημαντικές στιγμές, χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, σπουδαίες συνεργασίες, άπειρες συναυλίες, πολλή συγκίνηση και εκατοντάδες ρεφρέν. Η φωνή και τα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου έχουν σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του όλα αυτά τα χρόνια και η μοναδική του σκηνική παρουσία δεν έχει πάψει να ηλεκτρίζει και να συγκινεί ούτε μια στιγμή μέχρι σήμερα.

 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς μέσα σε αυτές τις δεκαετίες. Οι συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοίζο, Νικόλα Άσιμο και τον Θάνο Μικρούτσικο έδωσαν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές. Τραγούδησε ποιητές όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Αλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου μεταξύ πολλών άλλων, επιλέγοντας πάντα να είναι αιχμηρός στον λόγο του, είτε κοινωνικός είτε ερωτικός.

 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου –απλά Βασίλης για τους φίλους του – δεν έκανε ούτε μια φορά έκπτωση στο έργο του και στις επιλογές του για χάρη οποιαδήποτε σίγουρης επιτυχίας αλλά ακολουθούσε πάντα το βαθύ καλλιτεχνικό του ένστικτο και την ανάγκη του για επικοινωνία με τους δικούς του όρους. Αυτή η συνέπεια και η ειλικρίνεια είναι που του χάρισαν αυτή τη σημαντική πορεία και οδήγησαν στη φετινή γιορτή των σαράντα χρόνων στην δισκογραφία.