Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά το Ηρώδειο, έρχεται και  στην Ηλιούπολη για να παρουσιάσει μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Κάρλο Γκολντόνι,

τον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» στις 8 και στις 9 Σεπτεμβρίου 2011. 

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί ένα έργο όπου η πλοκή βασίζεται στην παρεξήγηση και την απόκρυψη της πραγματική ταυτότητας των προσώπων, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Τη διανομή συμπληρώνει μία ομάδα παλαιότερων και νεότερων ταλαντούχων ηθοποιών.

Στην πασίγνωστη κωμωδία του \”Υπηρέτης δύο αφεντάδων\”, ο Γκολντόνι φέρνει επί σκηνής το άρωμα της Commedia dell’arte, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται προς την κοινωνική παρατήρηση.

Ο υπηρέτης Τρουφαλδίνο αγωνιώντας για την επιβίωσή του αποφασίζει για να υπηρετεί δυο αφεντάδες ταυτόχρονα. Η πονηριά του, η εξυπνάδα αλλά και το θράσος του είναι τα εφόδιά του για να ανταποκριθεί στην πρόκληση, αλλά δημιουργούν ταυτόχρονα και κωμικά μπερδέματα που προκαλούν γέλιο.

Ο Τρουφαλδίνο διαρκώς κάνει γκάφες που προσπαθεί να καλύψει, ενώ περιπλέκει τους πάντες και τα πάντα. Τελικά όμως καταφέρνει να κοροϊδεύει και τους δύο αφέντες του και να πληρώνεται και από τους δύο, ενώ σε όλο αυτό το κωμικό γαϊτανάκι περιπλέκεται ο έρωτας των δύο αφεντικών του.

«Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι Υπηρέτης δύο Αφεντάδων είναι μια σάτιρα για τον έρωτα, το πάθος για ευτυχία, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση. Με όπλο το χιούμορ αλλά και με μια διεισδυτική κριτική ματιά στις συμπεριφορές των ηρώων του, ο Γκολντόνι αποκαλύπτει την ηθική παρακμή μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην υποκρισία και την διαφθορά», λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Κακλέας.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μάνος Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη
Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί:  Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ήστυ Νουρμάλα
Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Τσακίρη

Διανομή:
ΤΡΟΥΦΑΛΝΤΙΝΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ:
ΜΠΕΑΤΡΙΤΣΕ: ΦΑΙΗ ΞΥΛΑ
ΡΟΜΠΕΡΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΠΑΝΤΑΛΟΝΕ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
ΣΙΛΒΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΡΙΓΚΕΛΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΜΕΡΑΛΝΤΙΝΑ: ΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΚΛΑΡΙΣΣΑ: ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ
ΝΤΟΤΤΟΡΕ: ΚΙΜΩΝ ΦΙΟΡΕΤΟΣ
ΑΛΑΪΝ ΡΙΒΕΡΟ-ΜΑΡΑ ΒΛΑΧΑΚΗ-ΙΒΑΝ ΣΒΙΤΑΪΛΟ