Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) θα τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του, στο 83ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (Venice Film Festival).
Ο κορυφαίος σταρ, που μοιράζεται με δύο ακόμα υποψηφίους ένα σπάνιο ρεκόρ σε έξι διαφορετικές κατηγορίες Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α’ και β’ ανδρικού ρόλου, πρωτότυπου και διασκευασμένου σεναρίου), θα τιμηθεί στο Λίντο ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός.
«Έχω ζήσει τόσες απίστευτες στιγμές στη Βενετία. Αυτό το Φεστιβάλ είναι χωρίς αμφιβολία το αγαπημένο μου και το να μου απονέμεται ο Χρυσός Λέοντας αποτελεί τεράστια τιμή», ανέφερε στη δήλωσή του ο Κλούνεϊ, προσθέτοντας με χιούμορ: «Προφανώς αυτό σημαίνει επίσης ότι γέρασα, αλλά το δέχομαι».
Σχετικά με αυτό το βραβείο, ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα (Alberto Barbera), καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με την τριπλή του ιδιότητα ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο George Clooney είναι ένας ολοκληρωμένος και χαρισματικός καλλιτέχνης, παθιασμένος και πρωτότυπος, που έχει μετατρέψει ένα βαθύ επαγγελματικό κίνημα σε μια από τις πιο φωτεινές παραβολές του σύγχρονου κινηματογράφου».
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, La Bienalle.org