Η αφίσα του 71ου Φεστιβάλ των Καννών δανείζεται τη φωτογραφία από την ταινία του Jean-Luc Godard, “Ο τρελός του Πιερό” (Pierrot le fou, 1965), η οποία είναι έργο του φωτογράφου Georges Pierre (1927-2003).

Ο Georges Pierre φωτογράφισε σκηνές σε εκατοντάδες ταινίες στο σύνολο της καριέρας του από το 1960. Συνεργάστηκε με ονόματα όπως οι Jacques Rivette, Alain Resnais, Louis Malle, Robert Enrico, Yves Robert, Claude Sautet, Bertrand Tavernier, Andrzej Żuławski, Andrzej Wajda, και φυσικά τον Jean-Luc Godard.

Δεσμευόμενος να καταφέρει να αναγνωριστούν οι φωτογράφοι ταινιών ως καλλιτέχνες με δικά τους πνευματικά δικαιώματα, ο Georges Pierre ίδρυσε την Ένωση Φωτογράφων Ταινιών, με σκοπό να υπερασπίζετε τα συμφέροντα των φωτογράφων του κινηματογράφου.

Η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ των Καννών έχει την επιμέλεια της graphic designer Flore Maquin. Με έμπνευση από την ποπ κουλτούρα, η 27χρονη δημιουργός αναμιγνύει σχέδιο, ζωγραφική και ψηφιακές τέχνες σε ένα ζωντανό γεμάτο χρώμα κόσμο. Συνεργάζεται με εταιρείες όπως οι Universal Pictures, Paramount Channel, Europacorp, Wild Side και Arte. Μάθετε περισσότερα στο www.flore-maquin.com.

Το 71ο Φεστιβάλ των Καννών θα ξεκινήσει την Τρίτη 8 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Édouard Baer και την Cate Blanchett, Πρόεδρο της Επιτροπής.


Φωτογραφία: 2018 official Poster © Design: Flore Maquin – Photo: Pierrot le fou © Georges Pierre