Ένας ψυχίατρος που ερευνά τα Αρχεία Νόμπελ στη Στοκχόλμη, γυρεύοντας τους λόγους για τους οποίους ο Φρόυντ δεν τιμήθηκε ποτέ με το περίφημο Βραβείο, κάνει μια απρόσμενη ανακάλυψη. Ανάμεσα στις στοίβες των απορριφθέντων εγγράφων που ξεχειλίζουν τον «Τρελοφάκελο», όπως ανέκαθεν τον αποκαλούν στο Ίδρυμα, εντοπίζει μια σειρά επιστολών προς τον εκτελεστή της διαθήκης του Άλφρεντ Νόμπελ που υπογράφονται από διάσημους κατόχους του Βραβείου – ανάμεσά τους ο Κίπλινγκ, η Μαρί Κιουρί, ο Αϊνστάιν, ο Παβλόφ. Όλες καταγίνονται με το πότε και πώς κατασκευάστηκε το μεγαλιθικό σύνολο του Στόουνχεντζ, αποκαλύπτοντας ότι ο Άλφρεντ Νόμπελ είχε προσθέσει ένα μυστικό κωδίκελλο στη διαθήκη του, με τον οποίο θέσπιζε ένα βραβείο για τον νομπελίστα που θα έλυνε το μυστήριο του Στόουνχεντζ.

Η εποποιία των επιστημονικών ανακαλύψεων του 20ού αιώνα εμπνέει στον Χάρυ Καρλίνσκυ ένα μυθιστόρημα όπου τα αληθινά γεγονότα και ένα πλήθος ανέκδοτα της ιστορίας της επιστήμης πλέκονται με χιούμορ και φαντασία για να ξετυλίξουν, κάτω από το πατρικό βλέμμα του Φρόυντ, μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου.


Ο Harry Karlinsky είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα. Ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στις νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μέλος του Σπουδα στηρίου Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ, είναι σήμερα καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας. Έργα του είναι: The Evolution of Inanimate Objects. The Life and Collected Works of Thomas Darwin, 1857-1879 (2010), The Stonehenge Letters (2014).