Ποίηση και ζωή είναι ο τίτλος της επόμενης Μουσικής Τρίτης στο Τριανόν, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, στην οποία καλεσμένοι είναι ο Τίτος Πατρίκιος και η Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ.

Δύο ποιητές που με τον δικό του τρόπο ο καθένας δημιούργησαν στον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού, σε ένα πλαίσιο όπου η ζωή και η ποίηση δημιούργησαν έναν ζωντανό διάλογο.

Η Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ διαβάζει για πρώτη φορά θεατρικούς μονολόγους της, καθώς και ποιήματα που έγραψε ειδικά για τη βραδιά. Επίσης, διαβάζει επιστολες του νονού της Νίκου Καζαντζάκη προς την οικογένειά της.

Ο Τίτος Πατρίκιος διαβάζει ανέκδοτα πεζά του και συζητά με τον κριτικό τέχνης και συγγραφέα Δημήτρη Ραυτόπουλο και την πανεπιστημιακό Χριστίνα Ντουνιά, με θέμα Ποίηση και ζωή.

Ο τραγουδοποιός Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα) ερμηνεύει τραγούδια του και μελοποιεί Κατερίνα Αγγελλάκη – Ρουκ και Τίτο Πατρίκιο ειδικά για τη βραδιά.

Τέλος, στις 21.30 θα προβληθεί η ταινία Το χρώμα του ροδιού – Sayat Nova, σε σκηνοθεσία Σεργκέι Παρατζάνοφ, η οποία βασίζεται στη ζωή και το έργο του Αρμένιου ποιητή Αρουθίν Σαγιαντίν (1712 – 1975). Ο Παρατζάνοφ κάνει ένα καθαρά ποιητικό σινεμά κατ’ ομοίωση των γραπτών του Σάγιατ Νόβα.