Η Weird Wave παρουσιάζει από 10 Ιουλίου 2014, στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Χάιμε Μπαλαγκέρο, με τίτλο «Ο Θυρωρός».

Ο σκηνοθέτης των [REC] Χάιμε Μπαλαγκέρο, επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ σε ατμόσφαιρα Χίτσκοκ και εξερευνά τους μηχανισμούς της κινηματογραφικής αγωνίας. Σε ένα σκηνικό συναισθηματικής ασφυξίας, και με τους πρωταγωνιστές Λουίς Τοσάρ και Μάρτα Ετούρα, που βρίσκονται ξανά μαζί, μετά το Κελί 211, ο Χάιμε Μπαλαγκέρο μας προσφέρει μια εφιαλτική μελέτη πάνω στο απόλυτο κακό.

Ο Θυρωρός απέσπασε 6 Βραβεία Γκαουντί, το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Φαντάσια, το Βραβείο After Dark στο Φεστιβάλ του Σικάγο, αλλά και το Βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από την Ένωση Ισπανών Ηθοποιών, και προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στους κύκλους των φίλων του είδους, και όχι μόνο.

Ο Σέζαρ (Λουίς Τοσάρ), είναι θυρωρός σε ένα αρτ-νουβώ συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη, που ενώ περνάει καθημερινά απαρατήρητος, γνωρίζει τα πάντα για όλους τους ένοικους. Ο Σέζαρ τα έχει με τον κόσμο, και ιδιαίτερα με τους ενοίκους που υποτίθεται πως βοηθάει. Τρέφεται από τον πόνο των άλλων, απολαμβάνει να σπέρνει τη δυστυχία και να τη βλέπει να μεγαλώνει. Το πρόσωπο που τον εμπιστεύεται περισσότερο είναι η όμορφη Κλάρα (Μάρτα Ετούρα), μια νεαρή κοπέλα που βλέπει πάντα τη θετική πλευρά της ζωής, κάτι που εξοργίζει τον Σέζαρ, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να σβήσει αυτό το χαμόγελο από τα χείλη της. Ο Σέζαρ βρίσκει το τέλειο θύμα για να φτάσει στα άκρα.

Στο σημείωμα του για την ταινία, ο σκηνοθέτης Χάιμε Μπαλαγκέρο, εξηγεί πως ήθελε να φτιάξει ένα θρίλερ με πιο «παραδοσιακά» υλικά: «Μετά το [REC] και [REC]2, και τα δύο αιρετικά και βίαια φιλμ, τόσο στη μορφή τους, όσο και στην αφήγηση τους, ήθελα να επιστρέψω στην εξερεύνηση ενός πιο πολύπλοκου μηχανισμού του θρίλερ και της αγωνίας. Τότε έπεσε στα χέρια μου ένα σενάριο που μου επέτρεπε να εμβαθύνω σε αυτά τα στοιχεία στο έπακρο. Ο ΘΥΡΩΡΟΣ εκπροσωπεί μια επιστροφή σε μια πιο συμβατική αφηγηματική δομή, που όμως είναι ικανή να εμπλέξει το θεατή στα νήματα της ιστορίας, στο γρήγορο, αλλά και ανατριχιαστικό παιχνίδι του Σέζαρ με το θύμα του, Κλάρα».

«Ο Θυρωρός» / Mientras Duermes

Σκηνοθεσία Χάιμε Μπαλαγκέρο

Σενάριο Αλμπέρτο Μαρίνι

Παραγωγή Χούλιο Φερνάντεθ

Ηθοποιοί  Λουίς Τοσάρ

Μάρτα Ετούρα

Αλμπέρτο Σαν Χουάν

Μοντάζ Γκιγιέρμο Ντε Λα Καλ

Φωτογραφία Πάμπλο Ρόσσο

Μουσική Λούκας Βιδάλ

Γλώσσα Ισπανικά

Είδος Ψυχολογικό Θρίλερ

Διάρκεια 102’

Διανομή Weird Wave