Ο μύθος που ακολουθεί τον βραβευμένο με Grammy αρχιμουσικό Κρίστοφ Έσενμπαχ, χτίζεται μέσα από κάθε του εμφάνιση. Ο παγκοσμίου φήμης μαέστρος έχει κατακτήσει ορισμένα από τα πλέον αναγνωρισμένα βραβεία ως πιανίστας αλλά και αρχιμουσικός, μεταξύ των οποίων και τα German Critics Award, MIDEM Classical Award και Leonard Bernstein Prize. Σε λίγες μέρες, ο θρυλικός Κρίστοφ Έσενμπαχ, φτάνει στην Αθήνα για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Διευθύνοντας ένα πρόγραμμα, το οποίο συνδέει νοηματικά τον Κύκλο Μάλερ και τον Κύκλο 250 χρόνια Μπετόβεν, που αποτελούν κορυφές του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος.

Η πολυαναμενόμενη συναυλία, ανοίγει με την τιτάνια Πρώτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, η οποία ξεχωρίζει για την καθηλωτική δραματικότητα, αλλά και την πηγαία συναισθηματική ένταση. Συνεχίζει, με το θεμελιώδες -για το πιανιστικό ρεπερτόριο- Πέμπτο Κοντσέρτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, γνωστό και ως Αυτοκρατορικό. Έργο έντονης εκφραστικότητας και ιδιαίτερων σολιστικών απαιτήσεων, με το οποίο θα αναμετρηθεί ο πάντα γοητευτικός πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.

Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας συμμετέχουν αφιλοκερδώς ενώ τα έσοδα θα δοθούν στην Ένωση Μαζί για το Παιδί. Αυτή είναι η επιθυμία του Κρίστοφ Έσενμπαχ ο οποίος στηρίζει τα προσφυγόπουλα καθώς και ο ίδιος υπήρξε κάποτε ένα από αυτά. Επιθυμία, την οποία αγκάλιασαν τόσο η Ορχήστρα όσο και ο σολίστας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 5 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 73 «Αυτοκρατορικό»

ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΜΑΛΕΡ (1860–1911)
Συμφωνία αρ.1 «Τιτάν»

ΣΟΛΙΣΤ
Βασίλης Βαρβαρέσος, πιάνο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Κρίστοφ Έσενμπαχ

19:45: Εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων