Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη, με τίτλο Ο θησαυρός του Ταϋγέτου.

Ο Μιχάλης και ο Βασίλης, τα δίδυμα, έχουν μια πολύ αγαπημένη ασχολία, πέρα από το μπάσκετ και τη σκανταλιά: την εξερεύνηση. Χάρη στον παππού τους, το τρίτο μέλος της Ομάδας Φυσικής Εξερεύνησης που έχουν δημιουργήσει μαζί, τα αδέλφια λατρεύουν την περιπέτεια, τα αινίγματα και φυσικά να ανακαλύπτουν τις εκπλήξεις που τους ετοιμάζει ο παππούς τους.

Κάνουν όμως την πιο συναρπαστική εξερεύνηση αυτό το καλοκαίρι στο χωριό του παππού, την Αλαγονία. Ο χάρτης που πέφτει στα χέρια τους και η πίστη τους στην ύπαρξη θησαυρού στο Σιδεροβάγενο τους οδηγούν σε μια συναρπαστική περιπέτεια στους πρόποδες του Ταϋγέτου, για να ανακαλύψουν… τίποτε άλλο πέρα από την αλήθεια.

Άραγε υπάρχει στ’ αλήθεια ο θρυλικός θησαυρός του Σιδεροβάγενου;

Κάθε ιστορία της σειράς «Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις» με θέμα ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας. Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, με την πολιτιστική και πολιτισμική του παράδοση, αλλά και με την ιστορία του.

Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, ενώ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια. Έχει γράψει πάνω από τριάντα βιβλία για παιδιά, ενώ το πρώτο βιβλίο της εκδόθηκε το 2001. Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2001) και από το Oppenheim Toy Portfolio στις ΗΠΑ (2003), ενώ βιβλία της ήταν υποψήφια για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας (2004 και 2006). Έργα της έχουν μεταφραστεί στις ΗΠΑ, στη Νότια Κορέα, στην Ταϊβάν και τη Σουηδία. Είναι περιφερειακή σύμβουλος της SCBWI (Τhe Society of Children’s Book Writers and Illustrators) Greece. Ο ιστότοπός της είναι: www.mariasbooks.com. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί και το βιβλίο της Διαστημικές ειδήσεις (2013).