Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο θα φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»…

… που θα παρουσιαστεί στον Καναδά στις 6-16 Σεπτεμβρίου, ενώ θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου 2012.

Στους κινηματογράφους βρίσκεται από εχθές Τρίτη το επίσημο trailer της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι».

Η ταινία επιλέχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο (6-16 Σεπτεμβρίου 2012), όπου και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της ανάμεσα σε μερικές από τις σπουδαιότερες νέες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά.  Έτσι, η ταινία ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές τη διεθνή της πορεία, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τη διεθνή διανομή της από τη Sony Pictures Home Entertainment. Η ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», αποδεικνύει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει, ότι «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», καθώς ξεπερνώντας τις άπειρες δυσκολίες της για να ολοκληρωθεί ξεκινά την διεθνή της καριέρα, μεταφέροντας τις ελληνικές αξίες που δοκιμάζονται στις μέρες μας.

Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, με τη συμμετοχή ενός δυνατού διεθνούς cast (του Sebastian Koch, της Catherine Deneuve, του John Cleese και του Juan Diego Botto), η άρτια διεθνής παραγωγή της ταινίας, αλλά και η φήμη του Γιάννη Σμαραγδή εξασφάλισαν τη λαμπρή και δυναμική σταδιοδρομία της νέας του ταινίας  που ξεχωρίζει ήδη με την επιλογή της στο πρόγραμμα του Τορόντο. «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» ακολουθεί την παράδοση προηγούμενων ταινιών του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή που αποτελούν σημαντικές καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες.  Η ταινία «Καβάφης» έκανε την πρεμιέρα της εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 1996 με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς κοινό και κριτικοί υποδέχτηκαν την ιστορία του Αλεξανδρινού ποιητή με εγκάρδιο ενθουσιασμό σε κατάμεστες αίθουσες. Η ταινία επελέγη επίσης και συμμετείχε στο φεστιβάλ του Βερολίνου όπου προβλήθηκε με τεράστια επιτυχία. Παγκόσμια προβολή είχε επίσης σε 50 ακόμη διεθνή φεστιβάλ μεταξύ των οποίων: Mar del Plata, Στοκχόλμης, Σαο Πάολο, Brisbane,  Flanders, Jerusalem, k.a..  Το 2008 η ταινία “El Greco” συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου το κρατικό κανάλι του Καναδά CBC Newsworld το κατέταξε ανάμεσα στις πέντε χρυσές ταινίες από τα 300 συνολικά φιλμ από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.  Γνωστό για το κύρος του ως ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά γεγονότα της αμερικανικής ηπείρου, το καναδικό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει στο εντυπωσιακό του πρόγραμμα τις ταινίες των Terrence Mallick, Tom Hanks, Robert Redford, Billy Bob Thornton, Κώστα Γαβρά και πολλών άλλων.

Στην ταινία συμμετέχουν ως συμπαραγωγός το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η ΕΡΤ κ.α.