Μια μαύρη κωμωδία του Ρεμί Ντε Βος, που ισορροπεί στα όρια ανάμεσα στην αγάπη και τη βία, παρουσιάζεται από 22 Φεβρουαρίου στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Χώρα για 18 μόνο παραστάσεις.

Μια μαύρη κωμωδία του Ρεμί Ντε Βος, που ισορροπεί στα όρια ανάμεσα στην αγάπη και τη βία, παρουσιάζεται από 22 Φεβρουαρίου στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Χώρα για 18 μόνο παραστάσεις.


Η Esther Andre Gonzalez, σκηνοθετεί για έκτη φορά παράσταση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το πρώτο έργο του Remi De Vos που μεταφράζεται στη γλώσσα μας, αποδεικνύοντας ότι το θέμα του ρατσισμού ξεπερνά τα σύνορα, ανάλογα όχι με τη χώρα όπου ζούμε, αλλά με την αγάπη μας για τον «άλλον».


Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται κάπου στις Αλπεις. Η Γκρέτα είναι μια απλή νοκοκυρά που έχει μανία με την καθαριότητα και διατηρεί το σπίτι της σε άψογη κατάσταση. Η συνεχής εσωτερική υγιεινή μοιάζει να είναι ένα μέσον για να προστατευτεί, απέναντι σε ένα βρώμικο κόσμο.


Αυτό το αίσθημα ασφάλειας, της το τροφοδοτεί ο σύντροφός της ο Φριτς: εθνικιστής με υπερβάλλοντα ζήλο, την καθοδηγεί και την καθησυχάζει.


Μέσα όμως σε αυτήν την καθαρότητα μπαίνει ξαφνικά ένα «κίνδυνος», με τον ερχομό του Γιόσιπ, που ανατρέπει αυτόν τον τέλειο κόσμο. Ενα μαύρο θεατρικό έργο, που δοκιμάζει τις αντοχές του θεατή πηγαίνοντας τον από την αγάπη στη βία, από το φανταστικό ιδεώδες έως τον ωμό ρεαλισμό, πάνω σε ένα πολιτικό φόντο.


Η μετάφραση είναι της Μπουμπουλίνας Νικάκη, τα σκηνικά-κοστούμια του Χρήστου Κωνσταντέλλου, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, η μουσική επιμέλεια του Ορέστη Καμπερίδη και η φωτογραφίες του Πέτρου Αλατζά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Δημητρακοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Δημήτρης Λιόλιος.


info
Θέατρο Χώρα, Μικρή Σκηνή
Αμοργού 20, Κυψέλη
τηλ. 210 8673945
Από 22 Φεβρουαρίου 2008
Παρασκευή, Σάββατο, 12.00 (μεταμεσονύκτιες)
Εισιτήρια: Κανονικό: 18 Ευρώ, Φοιτητικό: 12 Ευρώ