Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των Διάφανων Κρίνων) θα εμφανιστεί στο Mad&Closer, την Πεμπτη 8 Ιουλιου

για μια βραδιά πολύ ιδιαίτερης ακουστικής απόλαυσης.  Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται.

Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρική, εκφραστική, έντονα φορτισμένη και, συνήθως, μελαγχολική, κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους μέχρι και το τέλος της πορείας των Διάφανων Κρίνων, στις αρχές του 2009.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση \”Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν\” και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτή την  συναυλία του στο Mad&Closer .

Μαζί του θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin, συνθετητές), η Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο) και ο Νίκος Γιούσεφ (μουσικό πριόνι).

Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση  εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.

Όπως προαναφέραμε, θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Θάνου Ανεστόπουλου, μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων.

Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών – όπως ο Nick Cave, οι Tindersticks, ο Neil Young, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι – καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)

Λίγα λόγια για τους μουσικούς που συνοδεύουν τον Θάνο Ανεστόπουλο…

Τηλέμαχος Μούσας

Γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στο Agostini Music School και στο Ωδείο Φ.Νάκας από όπου πήρε υποτροφία για το Berklee College of Music. Συμμετείχε στα group Xaxakes, Μπλε, Atractos, Μέθεξις, Acetic Voice, Medieval Death κ.α. Συμμετέχει στα group LoveLab και Didjidimensions.

Το 2002 δημιούργησε το Τηλέμαχος Μούσας Quintet, η δουλειά του οποίου βασίζεται σε δικές του συνθέσεις που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της jazz. Έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες και ξένους μουσικούς (Damo Suzuki, Blaine Reininger, Lena Norin, Michel Hatzigeorgiou, Missirli Ahmet, Katherina Bornefeld, Banu Unuvar, Μarite Sanchez, Σαβίνα Γιαννάτου κ.α.).

Σοφία Ευκλείδου
Η Σοφία Ευκλείδου γεννήθηκε το 1977. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολοντσέλο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Δ. Πάτρα), από όπου απέκτησε το Δίπλωμά της το 1999. Συνέχισε στην Hochschule fur Musik Koln (τάξη Claus Kangiesser) και στο Trinity College of Music (τάξη Richard Markson). Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και του Συλλόγου \”Οι Φίλοι της Μουσικής\”. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σύνολα μουσικής δωματίου, μπαρόκ, αναγεννησιακής και παραδοσιακής μουσικής, καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις. Δίνει μεγάλη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό.

Νίκος Γιούσεφ
Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας \”Τσιριτσάντσουλες\”. To 2006 συμμετείχε στο Sani international festival, στο 3μερο αφιέρωμα στην ECM (μουσικό πριόνι στο σχήμα του Τηλέμαχου Μούσα). Επίσης συνέπραξε επί σκηνής με Σαβίνα Γιαννάτου Zucchero, Damo Suzuki, Νίκο Πλάτανο, Υπόγεια Ρεύματα, Blaine Reininger κ.α. Ηχογράφησε για τα Υπόγεια Ρεύματα. Έγραψε τραγούδια για τους: Γιώργο Περρή, Καλλιόπη Βέττα. Έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους (μεταξύ των οποίων και η, βραβευμένη στο 48 Hours Film Project, \”Φλαμπέ\” του Κωνσταντίνου Πουλή) και θεατρικές παραστάσεις. Πλέον, συμμετέχει ενεργά ως μέλος του Τilemachos Moussas Quartet και των Neon. Συνεχίζει την σύνθεση και την ενορχήστρωση έως σήμερα.