Το Ινστιτούτο Θερβάντες θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

παρουσιάζοντας μια νέα πτυχή στην πολύπλευρη και ταλαντούχα λογοτεχνική του δημιουργία. Το βιβλίο Ο θάνατος του Πήγασου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που παρουσιάζεται σ’ αυτή την εκδήλωση, στις 16 Μαΐου 2012, σε μετάφραση του Γιάννη Σουλιώτη, εκδόθηκε από  τις εκδόσεις «Αρμός» (2012) με επιχορήγηση του προγράμματος υποστήριξης στη μετάφραση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται η μετάφραση στην ελληνική γλώσσα των έργων Τα σονέτα του μυστικού έρωτα, Η ωδή στη Θεία Ευχαριστία και Η ωδή στο Σέστροτι του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (1898-1936),  ένα δοκίμιο για την παρουσία της ελληνικής μυθολογίας στην ποίησή του καθώς  και ένα μέρος με φωτογραφίες και σχέδια του ποιητή.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν ο μεταφραστής και συγγραφέας Γιάννης Σουλιώτης, ο Καθηγητής Ισπανικής Φιλολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαλιώτης, η τεχνοκριτικός της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Αθηνά Σχινά, ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος που θα απαγγείλει ποιήματα του Λόρκα και ο μουσικός Δημήτρης Τίγκας που θα  ερμηνεύσει μουσικά κομμάτια στο κοντραμπάσο.  
 

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.