Από τα ανοιχτά πελάγη της ελληνικής και μεσογειακής παράδοσης, στους ήχους και τους στίχους σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.

Ο Τάκης Φαραζής και η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη υφαίνουν τη δική τους διαδρομή μέσα από μελωδίες και τραγούδια που ενώνονται, συνομιλούν και επαναπροσδιορίζονται, μεταφέροντας μνήμες, αισθήσεις και ηχοχρώματα από την παράδοση στο σήμερα.

Σμύρνη, Κάλυμνος, Κρήτη, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Λοΐζος, Σαββόπουλος, Περίδης, καθώς και νεότερες πρωτότυπες συνθέσεις σε μια τρυφερή, ευφάνταστη μουσική παράσταση μέσα από μια φρέσκια και σύγχρονη ματιά.

Τάκης Φαραζής: πιάνο | Μαριαστέλλα Τζανουδάκη: φωνή


Τάκης Φαραζής

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη jazz μουσική και παρακολούθησε μαθήματα με τον Ούγγρο πιανίστα της jazz, Bela Lakatos. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του γκρουπ ISKRA με το οποίο εξέδωσε 2 LP: A new day (Polygram-1986) και Parastasis (Utopia-1988), ξεκινώντας από τότε τη συνθετική του δραστηριότητα. Το 1996 εξέδωσε την πρώτη προσωπική του δουλειά με τον τίτλο Ονειρέματα αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και την Ιαπωνία.

Σαν πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκης, Χ. Λεοντής, Ε. Καραΐνδρου, Κ. Σφέτσας, Ν. Ξυδάκης, Γ. Μαρκόπουλος, Δ. Σαββόπουλος κ.ά.), τραγουδιστές (Ε. Πασπαλά, Σ. Γιαννάτου, Μ. Φαραντούρη, Τ. Τσανακλίδου, Μ. Φριντζήλα, Κ. Θωμαϊδης, Αρλέτα κ.ά.) και σημαντικούς δημιουργούς της ελληνικής αλλά και της διεθνούς jazz σκηνής (Β. Ρακόπουλος, Γ. Φακανάς, Ν. Τουλιάτος, D.Lynch, Τ. Μπαρμπέρης, Γ. Καλούδης, Τ. Πατερέλης, Β. Κατσούλης, Κ. Θεοδώρου, A. Αndersen, P. Fresu, Μ. Stochauzen, C. Lloyd κ.ά.). Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ (Brugges Festival – 2001, International Festival of Jazz Piano in Prague – 2005) παρουσιάζοντας τις προσωπικές του συνθέσεις.

Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Επιδαύρου, Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο Ν. Κόσμου, Θέατρο Πολιτεία) όπως: Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Πέρσες, Mήδεια, Φόνισσα, Ίων, Άλκηστις, Τρωάδες κ.ά.). Παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία του πιάνου.

Μαριαστέλλα Τζανουδάκη

Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης με ειδίκευση στην παραδοσιακή μουσική. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο, σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο με την Άννα Διαμαντοπούλου, jazz τραγούδι στο Αthenaeum και κλασικό μπαλέτο. Συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι με τον Αντώνη Αρμάνι και τη Νατάσα Φλουρή, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Daly Ross, Σαβίνα Γιαννάτου, J.D. Walter, καθώς και σεμινάρια για τη μουσικοκινητική, το τούρκικο και το βουλγάρικο τραγούδι.

Έχει συνεργαστεί με τους: Λουδοβίκο των Ανωγείων, Φοίβο Δεληβοριά, Γιάννη Σπανό, Σανάδες, Μελίνα Κανά, Γιάννη Χαρούλη, Τάκη Φαραζή, Μανώλη Λιδάκη.

Δισκογραφικά, έχει συμμετάσχει στους δίσκους: Χάλια (Φοίβος Δεληβοριάς – 1996), Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι, Άνοιξα μανταρίνι και σε θυμήθηκα (Λουδοβίκος των Ανωγείων – 1997), Tραγουδάκια γάλακτος (Μ.Χαλκουτσάκη – Α. Χαλικιά – 2008), Τεμπέλης δράκος (Γιώργος Χατζηπιερής – 2012 &2015). Έχει δώσει συναυλίες σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, όπως: Σανάδες performance & Word of Mouth (Μέγαρο Μουσικής, Αθηναΐδα, Φεστιβάλ Αθηνών), επί+επί [Επιθεώρηση και επικαιρότητα] με την Μάνια Παπαδημητρίου στο ίδρυμα Κακογιάννη (2014) και Αbinaya, στο Θέατρο επί Kολωνώ, σε σκηνοθεσία Τάσου Καρακύκλα (2014).

Διοργάνωση – παραγωγή: “Γέφυρα Πολιτισμού 440 ΗΖ”