Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή ήταν ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και εγκαινίασε ως σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ την Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με όλες τις παραστάσεις sold out αποσπώντας διθυραµβικές κριτικές κι ενθουσιάζοντας το κοινό. Έπειτα ακολούθησαν θριαμβευτικές παραστάσεις σε sold out Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.

Ο συνθέτης γρικώντας τους εσωτερικούς ρυθμούς των αθάνατων στίχων του Βιτσέντζου Κορνάρου χωρίς να πειράξει ούτε μία συλλαβή της πρωτότυπης κρητικής διαλέκτου του ποιήματος, ζύμωσε μουσικά στοιχεία από μπλουζ και τζαζ κλίμακες, αρμονίες και ρυθμούς με παραδοσιακούς δρόμους, γεννώντας μία νέα, ιδιοσυγκρασιακή μουσική γλώσσα με δική της ταυτότητα, αβίαστα δεμένη με τον ποιητικό λόγο. Με αυτό το σύγχρονο μουσικό όχημα ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, το έργο ύμνος στον απόλυτο Έρωτα, ταξίδεψε σε όλη τη χώρα εισπράττοντας παντού θερμότατη υποδοχή.

Ο καταξιωμένος ερμηνευτής με τη βελούδινη χροιά και την ιδιαίτερη ευαισθησία Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε όλες τις παραστάσεις του μιούζικαλ Ερωτόκριτος από την πρεμιέρα του στην Εθνική Λυρική Σκηνή κι έπειτα στο Ηρώδειο, καθώς και σε όλες τις συναυλιακές του εκδοχές, αναδεικνύοντας έναν ιδανικό ερμηνευτή του ομώνυμου ρόλου.

Οι νέοι και χαρισματικοί ερµηνευτές Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Μέλα Γεροφώτη (Παραµάνα), Νίκος Κύρτσος (Πολύδωρος/Ρήγας) συνεργάζονται σταθερά µε το συνθέτη, καταθέτοντας µε το εξαιρετικό τους ταλέντο μοναδικές ερμηνείες στον Ερωτόκριτο αλλά και σε άλλα έργα του. Μαζί με τον συνθέτη στο πιάνο και την αφήγηση συμμετέχει ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος στα κρουστά.

Οι «Κήποι Αλιάρτου», είναι μοναδικό δείγμα αγγλικής αρχιτεκτονικής κήπων στη χώρα μας, μέσα σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον που εμπλουτίζεται από την ροή του ποταμού Λόφη, μαζί με το σωζόμενο σε άριστη κατάσταση σύμπλεγμα αγροτό-βιομηχανικών εγκαταστάσεων, κατοικιών και διοικητικών κτιρίων του 19ου αιώνα της αγγλικής εταιρείας «Lake Copais Co Ltd» η οποία το 1890 αποξήρανε τη Λίμνη Κωπαΐδα.

Διοργάνωση Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων με την ευγενική συνδρομή του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου και του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην μικρή Αλεξία και στον αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας της.

Στο χώρο της συναυλίας οι διοργανωτές ευαισθητοποιημένοι από την τραγική ιστορία της μικρής Αλεξίας που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα του 2019 θα συγκεντρώνουν χρήματα για θα διατεθούν στην αποκατάσταση της υγείας της. H Δημοτική αρχή και οι καλλιτέχνες καλούν το κοινό της συναυλίας να δείξει την αλληλεγγύη του συμβάλλοντας με ότι επιτρέπει η δυνατότητά του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύνθεση – Σύλληψη: Δημήτρης Μαραμής

Ερμηνευτές:
Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος)
Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα)
Μέλα Γεροφώτη (Παραμάνα)
Νίκος Κύρτσος (Πολύδωρος / Ρήγας)

Κρουστά: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Πιάνο/Αφήγηση: Δημήτρης Μαραμής

Φωτισμοί: Νίκος Συρίγος
Ήχος: Γιώργος Αλειφέρης