Η Ομάδα Πειραματικού Θεάτρου Fractals παρουσιάζει στο Αργώ Studio τη νέα της θεατρική δουλειά επάνω στο βιβλιο του Ζαν Ζενέ. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 11 Μαρτίου.

Η Ομάδα Πειραματικού Θεάτρου Fractals παρουσιάζει στο Αργώ Studio τη νέα της θεατρική δουλειά επάνω στο βιβλιο του Ζαν Ζενέ. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 11 Μαρτίου.

«Το Τσίρκο, Κυρίες και Κύριοι, όπως ο πόλεμος και η ταυρομαχία, είναι από τα λίγα σκληρά παιχνίδια που επιζούν: Ελάτε να διασκεδάσετε με τους Ζογκλέρ, τους Μάγους, τους Κλόουν, τους Θηριοδαμαστές, τους Ακροβάτες, τους… Σχοινοβάτες! Κυρίες και Κύριοι, καλωσορίσατε στο Μεγάλο μας Τσίρκο! Η παράσταση αρχίζει!»

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Ομάδα Πειραματικού Θεάτρου Fractals, οποία με αυτόν τον τρόπο μας συστήνει τη δουλειά της που πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2007.

«Ο Σχοινοβάτης» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ζαν Ζενέ και θα παρουσιάζεται από τις 11 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Αργώ Studio.

Οι θεατές πρόκειται να παρακολουθήσουν μια παράσταση μεταμφιεσμένη σε πανηγυρικό θέαμα.

Ο Σχοινοβάτης είναι έργο, στο οποίο ο συγγραφέας μιλά για τον καλλιτέχνη και την μεταφυσική διάσταση της τέχνης και της ζωής. Επί σκηνής επιχειρείται να μεταφερθεί ο λόγος του συγγραφέα, με την ανεπανάληπτα εύγλωττη απλότητα, που τον διακατέχει.

Είναι μια σκηνική σύνθεση που διατηρεί όλη την δραματική έξαρση που χαρακτηρίζει το κείμενο του Ζενέ, πλάθοντας δράσεις και εικόνες που εμπνέονται από την παράδοξη και σουρεαλιστική ατμόσφαιρα του τσίρκου.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Τάνια Κίτσου, τη σκηνογραφία και τα κουστούμια η Τατιάνα Τριγώνη, τους φωτισμούς ο Αλέξης Κοέν.

Τη μουσική ο Γρηγόρης Νατσούδης, και τα ηχητικά εφέ ο Πέτρος Μαντάς. Το βίντεο επιμελήθηκαν οι Αλεξάνδρα Παυλίδου, Δημήτρης Ιωαννίδης, Μάριος Παπαγεωργίου.

Σε ρόλο… Σχοινοβάτη, Ζογκλέρ, Μάντισσας, Κλόουν, Ισορροπιστή, Θηριοδαμαστή, Ταχυδακτυλουργού η Ζωή Παπαδοπούλου. Στο μεγάφωνο ακούγεται η Μάγδα Νικολή.

Η Oμάδα Πειραματικού Θεάτρου Fractals δημιουργήθηκε σαν πυρήνας τον Ιούνιο του 2001. Από το 2004 αποτελεί αυτόνομο θεατρικό σχήμα. Στόχος της ομάδας είναι η έρευνα πάνω στην θεατρική μεθοδολογία, τον αυτοσχεδιασμό και την σωματική έκφραση και μνήμη.

Συνεργάζεται με το κέντρο θεατρικών ερευνών Groups for Human Encounter στη Μάλτα, το Teatro Aenigma και τον οργανισμό Teatri e Diversita στην Ιταλία. Τη διεύθυνση της ομάδας έχει η σκηνοθέτης Τάνια Κίτσου.

Info
Ο Σχοινοβάτης, του Ζαν Ζενέ
Αργώ Studio, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, στάση μετρό Μεταξουργείο
Τηλ.: 210 5201684-5
έναρξη: 11 Μαρτίου
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21:15
Διάρκεια: 1.10\’
Τιμές: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό