Η Galerie Zygos παρουσιάζει την πρόσφατη δημιουργική δουλειά του ταλαντούχου ζωγράφου Στρατή Αθηναίου, από την Τετάρτη 14 Μαρτίου (7-9 μ.μ.) στο Κτήριο 7 του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Η Galerie Zygos παρουσιάζει την πρόσφατη δημιουργική δουλειά του ταλαντούχου ζωγράφου Στρατή Αθηναίου, από την Τετάρτη 14 Μαρτίου (7-9 μ.μ.) στο Κτήριο 7 του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος). Παρουσιάζονται τρεις θεματικές ενότητες: τα Άλογα, για τα οποία ο Αθηναίος είναι διακεκριμένος, οι Βάρκες, και τα Αγροτικά.

Ο Ιστορικός της Τέχνης και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανόλης Βλάχος γράφει μεταξύ άλλων στον κατάλογο της εκθέσεως: \”…Αρχές που καθορίζουν τη ζωγραφική του Αθηναίου και αποτελούν διακριτικά της δουλειάς του είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής: η στενότατη σχέση μεταξύ θέματος – μορφής και εικαστικής διαπραγμάτευσης, η σύνθεση συγκεκριμένου και αφηρημένου, η ροπή προς την παραμόρφωση, ως στοιχείο ενός ακραίου ρεαλισμού, η ιδιάζουσα χρήση του χρώματος, προκειμένου να σημάνει αυτό είτε την κίνηση είτε τον χώρο…\”

Ο Στρατής Αθηναίος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1953. Έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής . Ασχολείται συστηματικά από το 1970 με τη ζωγραφική και αργότερα και με τη χαρακτική. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει λάβει μέρος σε πάμπολλες ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 1 Απριλίου, και θα είναι ανοικτή Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 10 π.μ. – 2 μ.μ., Τετάρτη και Παρασκευή 10 π.μ. – 9 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. – 3 μ.μ.
Κλειστά Σάββατο και στις επίσημες αργίες.
Είσοδος ελεύθερη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 2787.