Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Ο στρατηγός και ο γάτος του της Λίλας Πατρόκλου σε εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού.

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ σκεφτόταν να γράψει τα απομνημονεύματά του.

Ο ευγενικός ΓΑΤΟΣ σκεφτόταν πόσο μόνος νιώθει.

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ δεν ήθελε ζώο στο σπίτι.

Ο ευγενικός ΓΑΤΟΣ ήθελε να υιοθετήσει τον Στρατηγό.

Επίμονοι και οι δύο.

Πεισματάρηδες και οι δύο.

Τολμηροί και οι δύο.

Ποιο μυστικό θα τους δέσει, άραγε;

Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Έχει δημιουργήσει και συντονίζει τέσσερις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, καθώς και μια Εφηβική και μια Ενηλίκων, πάντα με αντικείμενο την παιδική και νεανική λογοτεχνία.

Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση» και συνεργάζεται με μουσεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών με αναπηρία. Πραγματοποιεί σεμινάρια σε νηπιαγωγούς και δασκάλους με θέμα «Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας» και παράλληλα, επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη στην τάξη παιδιών με αναπηρία.

Ως συγγραφέας, προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της Λογοτεχνίας.

Σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού συμμετέχει στα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα «Ο Σπόρος», «Τα Αυτόχθονα Ελληνικά Ζώα», «Ψάρια και Ψάρεμα», καθώς και στο πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες».

Από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Η Xρυσούλα,  Τα άταxτα πλοκάμια και Ο Λάμπης, ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο και Ο Στρατηγός και ο γάτος του.


Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη Ιταλίας. 

Σπούδασε Zωγραφική στο ΣΤ΄ εργαστήριο με δάσκαλο τον Τρ. Πατρασκίδη.
Αποφοίτησε με Άριστα τον Σεπτέμβριο του 2006. Από το 2003 εως και το 2008 παρακολούθησε  μαθήματα Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου με καθηγήτρια την Λεώνη Βιδάλη.
Από το 2007 εως το 2009 εκπόνησε καλλιτεχνικό έργο στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών της ΑΣΚΤ με υποτροφία του ΙΚΥ. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και να εργάζεται ως εικονογράφος.Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους και έχει εικονογραφήσει πάνω από 60 τίτλους.
Έχει συμμετάσχει σε workshops και ομαδικές εκθέσεις και έργα της βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φρυσσίρα.
To 2014 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena (kaplanongalleries).
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
 
Βραβεία:
Κέρδισε το 2ο Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του ένθετου περιοδικού «9» της Ελευθεροτυπίας (Σεπτέμβριος 2006) και το 2ο  Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό COMIX (Σεπτέμβριος 2007).
Το 2009 απέσπασε Βραβείο ΕΒΓΕ  Γενικής Εικονογράφησης.
Το 2010 απέσπασε το Βραβείο Εικονογράφησης ΙΒΒΥ για το βιβλίο «Η περιπέτεια των 4 εποχών»/εκδόσεις Καρυδάκη 2009.
Το 2012 απέσπασε Έπαινο Εικονογράφησης στα βραβεία ΕΒΓΕ για το βιβλίο «Πινόκιο»/εκδόσεις Μίνωας 2011.
Το 2013 απέσπασε το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό ‘Αnime/Manga’ της Faber-Castell.
             
Με τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει συνεργαστεί για τα βιβλία Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους και Λάμπης, ένα λυκάκι από την Πίνδο.