Οι 3 Shades of Black παρουσιάζουν τον Stephen O’Malley και τους Aluk Todolo ζωντανά στην Αθήνα στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015.

Ο Stephen O’Malley είναι κάτι περισσότερο από ένας σημαντικός καλλιτέχνης για μας. Είναι ένας απόμακρος πατέρας στις βαθύτερες εμπνεύσεις μας. Και για τον κόσμο, οφείλει να αναγνωρίζεται ως ένας απ’τους ριζικούς δημιουργούς που έχει δει αυτή η εποχή. Μια δημιουργία που συγχέεται με την αποδόμηση για να δημιουργήσει και κατ’αυτόν τον τρόπο είναι πλήρης εν τον εαυτό της.

Ο O’Malley έρχεται σε μια εποχή που οι τέχνες αλλά και αυτός ο πολιτισμός (στο βαθμό που μπορεί κανείς να κάνει απόλυτες δηλώσεις) ζουν την τελείωση και παρακμή τους. Οι δημιουργίες του όμως δεν διερευνούν το τέλος αυτής της τεράστιας και διασυνδεδεμένης χρονικής γραμμής, αλλά μας οδηγούν με μια περίεργη αλλά οριστική μέθοδο στο απώτατο παρελθόν της.

Αυτοί οι ήχοι διαρρηγνύουν το συνεχές, είναι γεννημένοι σε μία αρχαία εποχή και από τη στιγμή που συντονιζόμαστε μαζί τους γινόμαστε ενεργοί στο απόλυτο παρελθόν και στο απόλυτο μέλλον ταυτόχρονα. Με τον μόνο συνδετικό κρίκο να είναι, η σχεδόν διάφανη και μόνον κατά το ήμισυ αυτοσυνείδητη αυτού του ιερού γεγονότος της αποκάλυψης του απολύτου, αυτή η λευκή γραμμή που ενώνει είμαστε εμείς, η αυτονομία της φόρμας να στέκεται σε ολοκλήρωση. Αυτό είναι που η δουλειά του O’Malley μας επικοινωνεί και αυτή η πραγμάτωση εκφράζεται σε κάθε εκατοστό του σώματός μας. Και είναι αληθινό πέρα για πέρα. Και η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη.

Σύντομο βιογραφικό:

“Insofar they may expand on the O))) principles albeit perhaps a more sculptural and angular direction; the extended solid and geometric aspects of the guitar and amplifiers, sound pressure, volume and temporal structure as ambiguous and solitary form.”

Ο Stephen O’Malley μεγάλωσε στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών. Πέρασε μια δεκαετία στη Νέα Υόρκη και τελικά μεταφέρθηκε στο Παρίσι.

Ως μουσικός και δημιουργός έχει λάβει μέρος σε αναρίθμητες συναυλίες, εκδηλώσεις και εκθέσεις ανά τον κόσμο από το 1993 μέχρι τώρα.

Ο Ο’Malley είναι ιδρυτικό μέλος πολλών σχημάτων με βασικότερα εξ αυτών τους Thorr’s Hammer (1993), Burning Witch (1995), Sunn O))) (1998), Khanate (2000), KTL (2005), Nazoranai (2011), ÄÄNIPÄÄ (2011).

Επίσης έχει γράψει τη μουσική για διάφορα έργα δημιουργού Gisèle Vienne, όπως τα Kindertotenlieder (2006), This is How You Will Disappear (2010) , LAST SPRING: A Prequel (2011) και The Pyre (2013) σε συνεργασία με τον Peter Rehberg (που μαζί δημιούργησαν τους KTL) και τέλος για το Eternelle Idole (2009).

Ο O’Malley έχει τέλος συνεργαστεί με κινηματογραφιστές και visual artists σε gallery installations, όπως ο αμερικάνος γλύπτης Banks Violette, σε διάφορα κομμάτια από το 2005-2008.

Ο Stephen O’Malley θα παρουσιάσει το Unground Extended, ένα gallery που έγινε ζωντανό performance, αποτέλεσμα σύμπραξης με τους Gast Bouschet και Nadine Hilbert. Περισσότερες πληροφορίες και δείγμα στους παρακάτω συνδέσμους.

http://www.bouschet-hilbert.org/now/unground-extended/
http://vimeo.com/56922337

Aluk Todolo

Οι Aluk Todolo, (η μέθοδος των προγόνων), βυθίζονται μέσω τον λεπτοφυέστερων στρωμάτων μέχρι το απέραντο κενό και επιστρέφουν με μια ψυχεδελική έκρηξη. Όσο σκοτεινοί όσο οι πιο αρχαϊκές εκφράσεις της ψυχής, όπως στέκεται και αναπολεί την πτώση της, μας λένε της ιστορία ενός ηχοτοπίου εν απωλεία λέξεων, με λεπτοφυείς γραμμές φωτός να είναι ονόματα ιδεών που διαλύονται σε παχύ σκοτάδι. Και εκεί έρχεται η έκσταση και σε συνεπαίρνει. Είναι μια συνεχής σπειροειδής τελετουργία που σε υποχρεώνει να την ακολουθήσεις. Τίποτα δεν είναι περιττό, όλα είναι δυνατά.

Και μιας και δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερες λέξεις για να εξηγήσουμε τι είναι οι Aluk Todolo από αυτές του Antoine Hadjioannou, τις παραθέτουμε:

‘This is our very goal to play Ritual music with Rock instruments. Homerecording. It sounds cavernous because it was recorded in a cave, where what lurks between the folds of audible can become real. For this reason the mixing process took a long time. Some HIDDEN things had to be unveiled.’

Οι Aluk Todolo είναι occult rock. Και θα παίξουν το Occult Rock.

http://aluktodolo.bandcamp.com/album/occult-rock

Σύντομο βιογραφικό:

Το όνομα Aluk Todolo προέρχεται από τις ορεινές περιοχές του νότιου Sulawesi στην Ινδονησία. Είναι μια αρχαία ανιμιστική θρησκεία που σημαίνει «η μέθοδος των προγόνων»

Οι Aluk περιόδευσαν στην Αμερική το 2009 και 2012, στη νότια Ευρώπη το Μάιο του 2010, στη Βόρεια Ευρώπη τον Απρίλη του 2011 με τους MENACE RUINE και στην ανατολική Ευρώπη με τον νεοϋορκέζο LUSSURIA.

Επίσης άνοιξαν τους γερμανούς θρύλους του krautrock FAUST (German pioneers) στη Νέα Υόρκη τον Οκτόβρη του 2009 ήταν προσκεκλημένοι των SUNN O))) να παίξουν στο Roadburn Festival 2011 στο Tilburg της Ολλανδίας όπως και άνοιξαν επόμενή τους συναυλία τον Ιούνιο του 2012.

Οι Aluk μέχρι τώρα έχουν στο δυναμικό τους τρεις πλήρεις δίσκους ένα 7” κι ένα 10” EP, ένα 4 way split LP, και έναν συμμετοχικό δίσκο με τους Der Blutharsch. O τελευταίος τους διπλός δίσκος «Occult Rock» βγήκε τον Σεπτέμβρη του 2012 από τις cult δισκογραφικές
The Ajna Offensive (US) και Noevdia (FR).

Το Occult Rock συμπεριλαμβάνει αλλά και ξεπερνά όλες τις προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές αλλά και αποκαλύπτει άψογα την μαινόμενη ενέργεια που τους οδηγεί επί σκηνής.

Opening Rites: Omega Monolith + Holt

Omega Monolith

https://www.facebook.com/pages/Omega-Monolith/173566396084123
http://omegamonolith.bandcamp.com/

Οι Omega Monolith είναι κάτι περισσότερο από αδέλφια για μας. Είναι αδέλφια που θαυμάζουμε ιδιαίτερα και χωρίς αυτούς αυτή η τελετή που θα συμβεί δεν θα ήταν δυνατή.

Αυτό το ντουέτο σε ό,τι «χάνει» αριθμητικά σαν σχήμα, είναι το ακριβώς αντίθετο στο ασύλληπτο εύρος των δημιουργιών του. Ο Τάκης, χτίζει αργά μια υπερσυσσώρευση ήχων, με κιθαριστικές λούπες να προστίθενται πάνω σε άλλες και άλλες, με τον Άλεξ ως έναν τεράστιο μετρονόμο στα drums να κρατάει το χάος σε τάξη.

Ογκώδεις και drone κι όμως ιδιαίτερα ρυθμικοί, οι Omega συνδέουν κάποια απ’ τα πιο εκλεκτά τμήματα αυτού που ενόσω οι ταμπέλες πάντα αδυνατούν να εκφράσουν, θα λέγαμε ψυχεδελικό doom.

To Black Campaign ήταν η ιδιοφυής εισαγωγή τους για όλους μας στο τι είναι Omega Monolith. Και η ακολουθία που θα εξαπολύσουν το Σάββατο 31 του Ιανουαρίου, στο πρώτο τους λάιβ που παρουσιάζουν το νέο τους υλικό, είναι ήδη εξιεξιεξι βήματα μπροστά και τόσο καλό που το τέλος του σετ σ’αφήνει χωρίς ανάσα και σε απολύτη εξάντληση, αλλά με την ισχυρότατη επιθυμία να συνέχιζαν να παίζουν μέχρι η δεδομένη μερική κόφωση που προκαλούν σε κάθε τους εμφάνιση να γίνει μόνιμη.

Holt

https://www.facebook.com/holt.dark
http://holtt.bandcamp.com/

Οι Holt είναι το προϊόν του συνδιασμένου σκότους του Λάμπρου απ’τους Slavebreed και του Γιάννη Κοντάν από CTS Productions/Afformance/Ghone/HEARTH.

Και η διακήρυξή τους είναι απόλυτη.

‘Practice of the dark arts through noise and chants.’

Οι Holt θα ανοίξουν το λάιβ επικαλούμενοι αυτές τις ενέργειες που θα είναι το έδαφος κι ο ουρανός εξιστορώντας ως σε αρχαία μαντραμική και θα χτίζουν τα θεμέλια για το τυπικό που θα επακολουθήσει.