Πρόκειται για μια σειρά νέων ανέκδοτων συνθέσεων επηρεασμένων από τη μετα-ρομαντική και ιμπρεσσιονιστική περίοδο στη βάση της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ αρμονικής ανάπτυξης.

Η ρυθμολογία αυτο-συμπληρώνεται με νέα σύγχρονη προσέγγιση στα τύμπανα ενώ με όχημα πάντα τον αυτοσχεδιασμό και τη διαδραστικότητα, το μουσικό σύνολο ξεφεύγει από τις τυπικές φόρμες και στυλ, οραματιζόμενο μελωδίες της ανατολικής Μεσογείου που ενώνουν, συμπληρώνουν και καμιά φορά, προκαλούν.

Στέλιος Χατζηκαλέας

Ο Στέλιος Χατζηκαλέας γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε από μικρός μαθήματα τρομπέτας. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του τμήματος Τζαζ Τρομπέτας του Κονσερβατορίου της Ουτρέχτης και του Βασιλικού Κονσερβατορίου των Βρυξελλών. Συμμετείχε σε σεμινάρια και master classes των Kenny Wheeler, Gerard Presencer, Richie Beirach, Hein van de Geyn, Jim Rotondi. Συνεργάστηκε με τον Ολλανδό κιθαρίστα Marc Van Vugt (2013) στα πλαίσια του Ubuntu II Project και μοιράστηκε τη σκηνή με τους Sylvain Beuf, Steve Beresford, Michael Occhipinti και Robin Eubanks όπως επίσης και με τους περισσότερους μουσικούς και σύνολα της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Η δισκογραφία του αριθμεί πάνω από 20 ηχογραφήσεις ενώ έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες ως μέλος των παραπάνω σχημάτων αλλά και αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα στην Euroradio Jazz Orchestra 2014. Την ίδια χρονιά ιδρύει το δικό του γκρουπ (Stelios Chatzikaleas Quartet) και κυκλοφορεί δύο προσωπικούς δίσκους, “Urban Stories” / ΑnkhJazz 0917-2 (2014) και “The Froth on the Daydream” / AnkhJazz 0931-2 (2017) λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο.

Συντελεστές:

Στέλιος Χατζηκαλέας: τρομπέτα
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο
Θοδωρής Κότσιφας: κιθάρα
Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο
Χρήστος Κωνσταντινίδης: τύμπανα