Τη Μεγάλη Εβδομάδα ακούμε τα ωραιότερα τραγούδια, τις πιο βαθιές μουσικές. Μέσα σ’ αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα λίγο πριν την κορύφωση του θείου δράματος ο Σταύρος Σιόλας ετοίμασε ένα πρόγραμμα από τραγούδια που στοχεύουν το κέντρο της ανθρώπινης ψυχής.

Από την ελληνική παράδοση, τη νεότερη τραγουδοποιία, τους μεγάλους μας συνθέτες και στιχουργούς μέχρι την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορίνθιους Α σε μουσική Zbigniew Preisner αλλά και δικά του τραγούδια όπως της ¶ρνης το νερό και τα πρόσφατα Διόδια, ο Σταύρος Σιόλας επιχειρεί άλλοτε με φωνή γυμνή κι άλλοτε με τη λιτή συνοδεία βυζαντινών οργάνων να αποδώσει τα πάθη και την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης όπως αυτή αποτυπώνεται στα τραγούδια. Την κατανυκτική ατμόσφαιρα της βραδιάς θα ενισχύσουν σημαντικοί καλεσμένοι που θα αποδώσουν ακαπέλα τραγούδια από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους αλλά και αθηναϊκή χορωδία.

Βασικοί του συνοδοιπόροι οι: Σοφία Παπάζογλου,Γιώτα Νεγκα, η λυρική σοπράνο Γιώτα Σανγκβινάτσου και ένα μικρό σύνολο της χορωδίας Φιλαρμονία!