Ο Σταύρος Σιόλας, μία από τις πιο ιδιαίτερες και σημαντικές φωνές της γενιάς του έρχεται για πρώτη φορά στη ΡΟΤΑ, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στις 10:00 μ.μ. . Το 2006 ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το υποβλητικό τραγούδι του «Της Άρνης το νερό»  (1ο βραβείο καλύτερου τραγουδιού και ερμηνείας), ενώ τον αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο στο τραγούδι «Χωρίς Εσένα», ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια στο ραδιόφωνο που συμμετείχε η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του ΡΟΤΑ Art Café, ο Σταύρος Σιόλας και η παρέα του, η Ευαγγελία Μαυρίδου στο πιάνο και η Άννα Λάκη στο ακορντεόν θα ξεκινήσουν ένα μουσικό ταξίδι από το άλμπουμ  ΔΙΟΔΙΑ  που έχει αγαπηθεί από ραδιόφωνα και κοινό! Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στη χώρα του χειροπιαστού και του απτού, «εκεί όπου όλα συμβαίνουν»– την κομβική στιγμή που καλείσαι ν’ αλλάξεις ζωή, ταυτότητα, έρωτες, χρόνο, χώρα, παρόν… για να βιώσεις καθ’ οδόν την αλλαγή, που απλά συμβαίνει, φτάνει να τη θέλεις, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ΔΙΟΔΙΑ.

Φυσικά δε θα λείπουν αγαπημένα τραγούδια από το έντεχνο, λαϊκό και διεθνές ρεπερτόριο σε ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για αυτήν τη βραδιά! Πάμε όλοι μαζί στις αρχές αυτού του χρόνου, να περάσουμε ΔΙΟΔΙΑ και να τραγουδήσουμε ό,τι μας ενώνει!

Ο Σταύρος Σιόλας  για πρώτη φορά  Live στη ΡΟΤΑ!

ΔΙΟΔΙΑ

ΔΙΟΔΙΑ. Ο ξεχωριστός ήχος ενός σπουδαίου ερμηνευτή και τραγουδοποιού, του Σταύρου Σιόλα τρυπώνει στην καρδιά της πολύβουης πόλης και βρίσκει διόδους και περάσματα που κάνουν τον ακροατή να ονειρεύεται και να ελπίζει.

Στα ΔΙΟΔΙΑ του Σταύρου Σιόλα και του στιχουργού Πόλυ Κυριάκου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα τραγούδια. Η συνεργασία του Σταύρου Σιόλα με τον Πόλυ Κυριάκου, οι οποίοι υπογράφουν από κοινού την παραγωγή του άλμπουμ, ήταν ήδη επιτυχής κι από την προηγούμενη δουλειά τους, «Στα μισά της νύχτας» που κυκλοφόρησε το 2010, σε παραγωγή Γιώργου Ανδρέου. Στα ΔΙΟΔΙΑ τα τραγούδια τους οδηγούν εκεί που όλα μπορούν να συμβούν.  Δέκα τραγούδια – ανάσες, με τη χαρακτηριστική φωνή του Σταύρου Σιόλα και τρεις μεγάλες γυναικείες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, τη λιτή, δωρική φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου, την εξαιρετικά μελωδική λαϊκή χροιά της Γιώτας Νέγκα και την ζεστή και ευέλικτη ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, μας αφηγούνται  εκείνη την κομβική στιγμή που καλείσαι ν’ αλλάξεις. Ζωή, ταυτότητα, έρωτες, χρόνο, χώρα, παρόν… για να βιώσεις  την αλλαγή, που απλά συμβαίνει, φτάνει να τολμήσεις τη διαδρομή για να ανακαλύψεις καθ’ οδόν πως δεν υπάρχουν ΔΙΟΔΙΑ.

Και όλα συνηγορούν σε αυτό. Από τους ευθύβολους και καίριους στίχους του Πόλυ Κυριάκου ως την πόλη που ζει, τη Νέα Υόρκη – που καθημερινά της στιγμιότυπα αποτύπωσε με το φακό του στο πολύχρωμο, όλο ζωή και pop χαρακτήρα artworkτου άλμπουμ, ο Σταύρος Σιόλας. Μια πόλη σε διαρκή κίνηση και μετάβαση με πλήθος ανθρώπων που περνάει καθημερινά κάτω από γέφυρες και κάγκελα και που καθώς διασχίζει ανυποψίαστο τους πολυσύχναστους δρόμους αλλάζει. Και αντίστροφα… γιατί, τραγούδια όπως η «Καρφίτσα» ή το «Όλοι έχουμε μια θεία στην Αμερική» κλείνουν μέσα τους ποίηση, δύναμη αλλά και τη συγκίνηση μιας άλλης χώρας, της δικής μας, έτσι όπως την αναπολούν οι Έλληνες που ζουν εκτός, «αγνής», ακατέργαστης και αναλλοίωτης στον χρόνο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το 2006 κέρδισε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1ο βραβείο καλύτερου τραγουδιού και βραβείο ερμηνείας, με το τραγούδι “Της Άρνης Το Νερό”.

Το 2008 ο Σταύρος Σιόλας συμμετείχε στη δισκογραφική έκδοση “Πάντα Κάτι Μένει” με τραγούδια διαφόρων συνθετών και τραγουδοποιών, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου. Εκεί ο Στ. Σιόλας έγραψε μουσική στο τραγούδι “Σε Άδειο Θέατρο”, που ερμήνευσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ ο ίδιος ο Σταύρος ερμήνευσε το τραγούδι του Γιώργου Καζαντζή “Η Πανοπλία Που Φοράς”.

Το 2010 κυκλοφορεί από την ΑΚΤΗ το νέο άλμπουμ του Σταύρου Σιόλα, “Στα Μισά Της Νύχτας”, σε μουσική δική του και στίχους του Πόλυ Κυριάκου και του Φίλιππου Γράψα. Την παραγωγή επιμελήθηκε ο Γιώργος Ανδρέου. Στο τραγούδι “Χωρίς Εσένα”, ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια στο ραδιόφωνο, συμμετείχε η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Το 2013, κυκλοφορούν τα  ΔΙΟΔΙΑ  σε δική του μουσική και στίχους Πόλυ Κυριάκου (ο οποίος συνυπογράφει και την παραγωγή με τον Στ. Σιόλα) με τη συμμετοχή του Ιωάννη Πάττα που υπογράφει τους στίχους στο κομμάτι “Ανθρωπος Είμαι” και “Το Τραγούδι Της Αγγέλας”, σε στίχους Στ. Σιόλα. Η ενορχήστρωση του άλμπουμ έγινε από τον Κώστα Παρίσση και η κυκλοφορία από τη δισκογραφική εταιρεία Πολύτροπον. Το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ (το ντουέτο του Σταύρου Σιόλα με τη Φωτεινή Βελεσιώτου) αναδείχτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες της χρονιάς!

Αυτήν την περίοδο ο Σταύρος Σιόλας εμφανίστηκε στο μουσικό πρόγραμμα της Λίνας Νικολακοπούλου με τίτλο «Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου» (μαζί με Σοφία Παπάζογλου, Αργυρώ Καπαρού, Σταύρος Σιόλας, Απόστολος Ρίζος) και συνεχίζει να περιοδεύει με τα ΔΙΟΔΙΑ σε όλη την Ελλάδα.