O Σπύρος Μοσχόπουλος συναντά τον Πέτρο Χρηστίδη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, σε μια από καρδιάς συνάντηση και συνύπαρξη στη σκηνή.

Οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί θα παρουσιάσουν έργα για βιολί και πιάνο των Βeethoven, Schumann, Bartok, Rachmaninoff και άλλων συνθετών.

Σπύρος Μοσχόπουλος πιάνο
Πέτρος Χρηστίδης βιολί

Ο Σπύρος Μοσχόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1974. Είναι απόφοιτος του Αττικού Ωδείου (δίπλωμα πιάνου με ¨Αριστα Παμψηφεί & 1ο Βραβείο, 1992) έχοντας καθηγητή τον διεθνούς φήμης πιανίστα  Δημήτρη Τουφεξή. Είναι κάτοχος πτυχίου Μπάτσελορ από το Αμερικάνικό Κολλέγιο Ελλάδος όπου σπούδασε μουσικολογία και ψυχολογία και κάτοχος πτυχίου Μάστερ από το Boston Conservatory με αντικείμενο την πιανιστική εκτέλεση και καθηγητή τον πιανίστα Michael Lewin ως υπότροφος του Ιδρύματος  Αλέξανδρος Ωνάσης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και έχει κάνει εμφανίσεις ως σολίστ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Είναι ενεργό μέλος  σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου. Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν συναυλίες με τον σαξοφωνίστα  Δημήτρη Βασιλάκη, σύμπραξη με την ορχήστρα εγχόρδων Symfonietta Αθηνών, με το κουαρτέτο εγχόρδων  A Quartett, με την πιανίστα  Θάλεια Αθανίτη, με τον βιολονίστα Πέτρο Χρηστίδη, την Σοπράνο ¨Ελενα Κόκκα, τον πιανίστα Jason Neville Fahy με την ηθοποιό Ναντια Μητρούδη  καθώς και με διάφορους  άλλους καλλιτέχνες. Eχει δημιουργήσει το σχήμα Dueto Tango με τον μπαντονεονίστα Λευτέρη Γρίβα  και ήδη αριθμούν αρκετές εμφανίσεις. Ασχολείται συστηματικά με την εκτέλεση, διασκευή και σύνθεση έργων εμπνευσμένων από το Αργεντίνικο τανγκό καθώς και την λατινοαμερικάνικη μουσική. Περιστασιακά έχει ασχοληθεί με την σύνθεση είτε ως μουσική επένδυση σε ταινίες μικρού μήκους είτε ως συνθέτης οργανικής και φωνητικής μουσικής. Ως σολίστ αριθμεί αρκετές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  με ρεσιτάλ πιάνου παρουσιάζοντας προσωπικές διασκευές σε έργα τάγκο νουέβο  καθώς και λάτιν.  Πιο πρόσφατη η συνεργασία του με την διακεκριμένη σολίστ του ακκορντεόν και συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια. Eχει διατελέσει καθηγητής μουσικής των Αρσακείων Σχολείων και εργάζεται σε διάφορα ωδεία. Διατηρεί έναν σημαντικό κύκλο μαθητών. Επίσης  διδάσκει πιάνο  στη Σχολή Xατζήβεη. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές  του και στο τμήμα Mουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών.

Ο Πέτρος Χρηστίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Πολύβιο Κοιρανίδη στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καβάκο .Αποφοίτησε απο το Εθνικό Ωδείο με το Δίπλωμα σολίστ το 2003 και βαθμό άριστα. Στη συνέχεια έκανε μαθήματα τελειοποιήσης της τεχνικής του με τους σολίστες Γιώργο Δεμερτζή στην Αθήνα και Αριάδνη Δασκαλάκη στην Κολωνία της Γερμανίας. Τον Μάιο του 2008  απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών master of music από το πανεπιστήμιο του Bowling Green State University των Ηνωμένων πολιτειών με υποτροφία απο το ίδιο το πανεπιστήμιο και καθηγητή τον Vasile Beluska. Φέτος εγίνε δεκτός στο πανεπιστήμιο του Μέμφις ,University of Memphis των Η.Π.Α για διδακτορικό στο βιολί με υποτροφία απο το πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει σε master classes και σεμινάρια στην Χαλκιδική , στο Ohio , στην Κέρκυρα και στην Γερμανία με καθηγητές τους Csaba Erdelyi , Vasile Beluska , Ariadni Daskalakis , Berent Kofker , Sherry Kloss και άλλους. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στην Αμερική και έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου αλλά και μεγαλύτερες ορχήστρες. Τον Σεπτέμβριο του 2005 ερμήνευσε σε α’ παγκόσμια εκτέλεση στην Αθήνα , το κομμάτι για solo βιολί του Νορβηγού Aarnt Haakon Enessen , Sit Point and Echo.Τον Ιούνιο του 2012 απέκτησε το Δίπλωμα σύνθεσης με καθηγητή τον Θοδωρή Μπρουτζάκη και βαθμό Άριστα, απο το Φιλαρμονικό Ωδείο. Ο Πέτρος Χρηστίδης διδάσκει βιολί σε επιλεγμένο κύκλο μαθητών. Δραστηριοποιήται δε τόσο ώς ερμηνευτής όσο και ώς δάσκαλος.