Οι συνάδελφοι του Λι, μεταξύ των οποίων οι Άντζελα Μπάσετ, Ράιν Κούκλερ, Τζόντι Φόστερ, Νορμ Λιούις και Ρόζι Περέζ, εμφανίστηκαν στα βιντεοκλίπ στα οποία αφηγούνται ιστορίες για τη συνεργασία με τον σκηνοθέτη στο πέρασμα των χρόνων.

Η Φόστερ, που πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Denzel Washington στην ταινίς Inside Man (2006), συντόνιζε τη διαδικτυακή τελετή και άνοιξε τη βραδιά με μία συνομιλία με τον Λι. Η τιμητική βράβευση συνήθως παρουσιάζεται σε ένα μεγαλοπρεπές δείπνο, αλλά λόγω της πανδημίας φέτος διεξάχθη ψηφιακά.

Αυτό δεν σταμάτησε φυσικά τους θαυμαστές και παλιότερους συνεργάτες του σκηνοθέτη από το να συνδεθούν μέσω Zoom. Έτσι, είδαμε πρωτότυπες εικονικές συζητήσεις μεταξύ φίλων του Λι, όπου μίλησαν για τις ταινίες στις οποίες συμμετείχαν και έδωσαν στο κοινό μία αίσθηση του γιατί θεωρείται τόσο πολύτιμος συνεργάτης για τους ηθοποιούς του και όχι μόνο.

Το βραβείο το απένειμαν οι ηθοποιοί της ταινίας «Da 5 Bloods» και κατά την ομιλία αποδοχής ο σκηνοθέτης ορκίστηκε ότι θα κάνει ταινίες για πάντα.

«Ας συνεχίσουμε», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ