Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τον «Σούπερ Δημήτριο», μια ανεξάρτητη – no budjet, βραβευμένη σουρεαλιστική κωμωδία από τη

Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 19 έως την Τρίτη 24 Απριλίου 2012!Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Παπαϊωάννου ενώ η παραγωγή της OTiNaNAi Productions.

ΣΥΝΟΨΗ

Σε ένα σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το Eλληνοχριστιανικό Iδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα… το όνομα που του αξίζει… το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι τη τελική κορύφωση της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Σούπερ Δημήτριος είναι η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της ανεξάρτητης κινηματογραφικής ομάδας OTiNaNAi Productions, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαϊωάννου.  Πρόκειται για μια μηδενικού προϋπολογισμού παραγωγή που έκανε πρεμιέρα στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε το Βραβείο Κοινού Kαλύτερης Ελληνικής Ταινίας, το οπoίο,  για πρώτη φορά, συνοδεύτηκε και από το Tιμητικό Bραβείο «Μιχάλης Κακογιάννης». Ο Σούπερ Δημήτριος διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη και η υπόθεση συνδυάζει τα διάφορα πολιτιστικά χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης, μαζί με κάποια της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα μεγαλομανή κλισέ, που είναι απαραίτητα για μια υπερηρωϊκή ταινία, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη σουρεαλιστική κωμωδία.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1980. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στη σχολή του Α.Π.Θ. και είναι αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Έχει εργαστεί πάνω σε μικρού και μεσαίου μήκους ψηφιακά φιλμ, μουσικά βίντεο και video art. Από το χειμώνα του 2009 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ (ΟΤΙΝΑΝΑΙ PRODUCTIONS)

Η OTiNaNAi Productions είναι μια βραβευμένη ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού. Δραστηριοποιείται από το 2002 μέχρι σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό της δεκάδες ψηφιακά φιλμ, αμιγώς χιουμοριστικού περιεχομένου. Με κύρια όπλα τις ευρεσιτεχνίες, την αγάπη για το σινεμά και τις νέες τεχνολογίες, η OTiNaNAi Productions συμμετέχει ενεργά στο χώρο του κινηματογράφου και των νέων ψηφιακών μέσων, προσπαθώντας να παρουσιάσει έναν εναλλακτικό τρόπο δημιουργίας και έκφρασης.
Βραβεία:
2008 H Αγάπη Για Το Frisbee (2ο βραβείο στο 1ο Athens Public Digital Film Festival)
2011 Σούπερ Δημήτριος (Βραβείο Κοινού & Βραβείο “Μιχάλης Κακογιάννης” στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γεώργιος Παπαϊωάννου
Σενάριο: Αλέξανδρος Στογιάννης,  Σπύρος Παπαναούμ, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Γεώργιος Παπαϊωάννου, Αργύρης Πούγγουρας, Μπάμπης Παπαποστόλου, Δημήτρης Βαϊνάς
Κάμερα: Γεώργιος Παπαϊωάννου, Σπύρος Παπαναούμ
Κοστούμια: Όλγα Σφέτσα, Αλέξανδρος Στογιάννης, Θανάσης Καμπουρίδης, Ανέστης Δερέκας
3d Modelling & Animation: Ανέστης Δερέκας, Αλέξανδρος Στογιάννης, Γεώργιος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπαβασιλείου
2D/3D Compositing: Γεώργιος Παπαϊωάννου
Επιμέλεια Green Screen: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Color Correction: Γεώργιος Παπαϊωάννου
Κατασκευές: Διονύσης Τσώκος
Comic Art: Δημήτρης Σχοιναράκης
Μουσική Επιμέλεια: Γεώργιος Παπαϊωάννου
Original Score: Δημήτρης Παπαβασιλείου
Mix & Mastering Ήχου: Μάριος Σκαλτσάς, Δημήτρης Παπαβασιλείου,
Γεώργιος Παπαϊωάννου
Υποτιτλισμός: Κρυσταλία Παπαϊωάννου, Αγγελική Παπαβασιλείου

Διάρκεια: 109 λεπτά
Παραγωγή: OTiNaNAi Productions

*Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς στον ελεύθερο τους χρόνο, ενώ τα γυρίσματα έχουν γίνει σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κόστος να μην ξεπεράσει τα 2.000€.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Σούπερ Δημήτριος: Δημήτρης Βαϊνάς
Κάπτεν Φ.ΡΟΜ: Πάρης Παπαδόπουλος
Μαρία Μαγδάλω: Όλγα Σφέτσα
Τσόκο: Τάσος Μασιάς
Όχι ο Τσόκο, ο άλλος: Σπύρος Παπανούμ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Νοέμβριος 2011 52o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη (πρεμιέρα)
Μάρτιος 2012 7ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας
Μάιος 2012 Los Angeles Greek Film Festival