Ο Γουές Άντερσον (Wes Anderson) θα τιμηθεί στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης θα λάβει το βραβείο «Cartier Glory to the Filmmaker» (Δόξα στον Δημιουργό Ταινιών), το οποίο απονέμεται σε «μια προσωπικότητα με ιδιαίτερα πρωτότυπη συνεισφορά στη σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία».

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου στο Palazzo del Cinema, πριν από την προβολή της τελευταίας του ταινίας, «The Wonderful Story of Henry Sugar», με πρωταγωνιστές τους Ρέιφ Φάινς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ντεβ Πάτελ.

Η ταινία διάρκειας 40 λεπτών κάνει πρεμιέρα στο εκτός διαγωνισμού τμήμα του Φεστιβάλ.

Στην ταινία του Netflix, διασκευασμένη από την ιστορία του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ, ένας πλούσιος μαθαίνει για έναν γκουρού που μπορεί να βλέπει χωρίς να χρησιμοποιεί τα μάτια του. Ξεκινά να κατακτήσει την ικανότητα και σχεδιάζει να αναπτύξει την ικανότητα για να μπορεί να εξαπατά στον τζόγο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κεντρική φωτογραφία θέματος: Στιγμιότυπο από το βίντεο “Wes Anderson Interview | Masterclass on Filmmaking”, The Quirky World of Wes Anderson, via YouTube

Διαβάστε επίσης: 

80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Tο επίσημο πρόγραμμα