Το Εργαστήρι του Δημιουργού στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων συνεχίζεται με τον σκηνοθέτη

Γιάννη Καλαβριανό την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο

Ακολουθούν οι:
Πάρις Τακόπουλος – Τετάρτη 20.3 στις 20.00
Πέτρος Μάρκαρης – Τετάρτη 27.3 στις 20.00
Πλάτων Ριβέλλης – Τρίτη 9.4 στις 21.30
Χρήστος Χρυσόπουλος – Τετάρτη 10.4 στις 20.00
Φαίδων Σοφιανός & Ήβη Σοφιανού – Τετάρτη 17.4 στις 20.00
Άθως Δανέλλης – Τετάρτη 22.5 στις 20.00

Περισσότερες πληροφορίες

Γιάννης Καλαβριανός  – Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 20.00

Είσοδος Ελεύθερη

Ένας καλλιτέχνης καλείται ν’ ανοίξει τα χαρτιά του, το εργαστήρι του, και να μιλήσει για το σχέδιο πάνω στο οποίο δουλεύει και που δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει: το μυθιστόρημα για το οποίο ψάχνει την τελευταία σκηνή, την ταινία που βρίσκεται στο στάδιο των γυρισμάτων, το ποίημα από το οποίο λείπει ακόμα μια λέξη.

Όταν ξεκινάς με την ιδέα μιας παράστασης, νομίζεις πώς ξέρεις προς τα πού θα κινηθείς. Σύντομα βρίσκεσαι μπροστά στο πρώτο μεγάλη δίλημμα. Και πρέπει να διαλέξεις. Η βραδιά αυτή είναι αφιερωμένη σε εκείνα που δεν επελέγησαν, στα πρώτα σχέδια, τις δοκιμές και τα λάθη που έφτιαξαν τις παραστάσεις μας. Γιατί όταν ξέρεις ακριβώς πού πρέπει να πας, το πολύ πολύ να φτάσεις έως εκεί.

Ο Γιάννης Καλαβριανός σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. όπου και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή. Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris, έχει εργαστεί ως γιατρός, ως ηθοποιός για 6 χρόνια, ως βοηθός σκηνοθέτη του Βασίλη Παπαβασιλείου και του Γιάννη Μόσχου, ενώ τα 7 τελευταία χρόνια γράφει και σκηνοθετεί. Οι δύο τελευταίες του παραστάσεις Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες και Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας, παρουσιάσθηκαν στο Φεστιβάλ Αθηνών και το Bios, περιόδευσαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα αποτελέσουν το υλικό της βραδιάς.

Λεωφορεία (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14
Τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (10 λεπτά με τα πόδια)