Οι Εκδόσεις Ροές παρουσιάζουν το βιβλίο της Παυλίνας Παμπούδη με τίτλο «Ο Σιγανός που μιλάει με τα πράγματα»…

… Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ και στη σειρά ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ κυκλοφόρησε το βιβλίο της Παυλίνας Παμπούδη με τίτλο Ο Σιγανός που μιλάει με τα πράγματα. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα δήθεν για παιδιά, με ήρωα ένα πραγματικό παιδί.

Ο Γρηγόρης Σιγανός είναι ένα σύγχρονο, μοναχικό αγοράκι, το οποίο βιώνει την περιρρέουσα κρίση, μέσα στο σπίτι του, και αντεπεξέρχεται με τον δικό του τρόπο, χρησιμοποιώντας τα πιο αποτελεσματικά αμυντικά όπλα: την παρατηρητικότητα, το χιούμορ και τη φαντασία. Επιπλέον, φαίνεται να έχει ένα μοναδικό χάρισμα: Μπορεί να επικοινωνεί και να συνεννοείται με όλα τα πράγματα που υπάρχουν στο άμεσο περιβάλλον του.

Οι καθημερινοί του σύντροφοι είναι όχι μόνο τα παιχνίδια του, αλλά και οι άλλοι  «συγκάτοικοί» του, τα έπιπλα και τα αντικείμενα. Του αποκαλύπτουν μυστικά, του μαθαίνουν πράγματα, κουβεντιάζουν μαζί του, παίζουν, τραγουδάνε, τσακώνονται, φιλιώνουν. Αλήθεια, δεν είναι πολύ διασκεδαστικό (και χρήσιμο) να έχεις πάνω από 100 ενδιαφέροντες φίλους;

Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πού σταματάει η φαντασία και πού αρχίζει η πραγματικότητα – ούτε καν οι «μεγάλοι». Δεν μπορεί να μας διαφωτίσει σ’ αυτό το θέμα ούτε καν η ανατροπή στο τέλος της ιστορίας!