Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει τη συζήτηση μεταξύ του Ιρλανδοαμερικανού καλλιτέχνη Sean Scully και του εκδότη του  APOLLO Art Magazine Oscar Humphries με αφορμή την έκθεση του πρώτου, Δωρικός Ρυθμός, που θα φιλοξενηθεί στο μουσείο Μπενάκη από τις 8 Μαΐου 2012.

Ο Ιρλανδοαμερικάνος καλλιτέχνης Sean Scully (Δουβλίνο, 1945) ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη και τη Βαυαρική εξοχή νότια του Μονάχου. Ο Scully θα κάνει μια σύντομη αναφορά στην πρώτη του έκθεση στην Ελλάδα, εστιάζοντας στα «μνημειακά» ζωγραφικά έργα της σειράς με τίτλο Δωρικός Ρυθμός, τα οποία ο καλλιτέχνης δημιουργεί από το 2009 έως και σήμερα. Υπερμεγέθη σε κλίμακα, τα ζωγραφικά αυτά έργα έχουν σαν αφετηρία τις αρχές του δωρικού ρυθμού που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Ο Sean Scully θα μιλήσει επίσης για τα έργα που φιλοτέχνησε όταν βρέθηκε στη Σύμη το 1984.

Ο Oscar Humphries (Σίδνεϋ, 1981) δημοσιογραφεί για την τέχνη και είναι εκδότης του The Spectator’s Art Magazine APOLLO από τις αρχές του 2010. Ως διευθυντής του Sebastian + Barquet London, έχει επιμεληθεί τις παρουσιάσεις των Carlo Mollino, Paolo Venini and Rick Owens. Ως επικεφαλής των διεθνών πωλήσεων της Timothy Taylor Gallery, επιμελήθηκε μαζί με την Emma Dexter την έκθεση The Tightrope Walker.

Ο Sean Scully και ο Oscar Humphries γνωρίζονται πολλά χρόνια. Η συζήτηση τους θα κινηθεί γύρω από το θέμα του Δωρικού Ρυθμού και τις διαφορετικές τεχνικές με τις οποίες πραγματεύεται αυτό το θέμα ο καλλιτέχνης: λάδι σε ξύλο, λινό ή καμβά, καθώς επίσης χαρακτική, ξυλογραφία και υδατογραφία.

Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη