Μπορεί ο Ρον να χάλασε, αλλά τελικά έφτιαξε, παρέα με τον Μπάρνεϊ, μία καταπληκτική φιλία, που είναι στο επίκεντρο αυτής της ξεκαρδιστικής περιπέτειας κινουμένων σχεδίων. Με φόντο έναν κόσμο που κατακλύζεται από τα κοινωνικά δίκτυα, η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός παράξενου διδύμου, που απαρτίζεται από ένα αδέξιο γυμνασιόπαιδο και μία υπερσύγχρονη συσκευή τεχνητής νοημοσύνης με πολλά ελαττώματα. Οι δύο αταίριαστοι αυτοί ήρωες θα ανακαλύψουν το νόημα της φιλίας και της αποδοχής του διαφορετικού.

Σύνοψη

Ζούμε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και η ζωή του Μπάρνεϊ, ενός συμπαθητικού, αλλά κοινωνικά αδέξιου μαθητή γυμνασίου, είναι δύσκολη. Μέχρι που αποκτά τον Ρον, μία υπερσύγχρονη, ομιλούσα ψηφιακή συσκευή, που συστήνεται ως «ο Καλύτερος φίλος του, έτοιμος για χρήση». Οι δυσλειτουργίες, όμως, του Ρον τους μπλέκουν σε μια γεμάτη δράση συναρπαστική περιπέτεια, που θα τους μάθει τι είναι η αληθινή φιλία.

Το μήνυμα της ταινίας

Η ταινία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η ιστορία μιας πραγματικής φιλίας σε έναν κόσμο κυριευμένο από τις διαδικτυακές σχέσεις, αγγίζει τα παιδιά, τους ενήλικες και τις οικογένειες. Η ταινία πραγματεύεται τα θεμέλια της φιλίας, από το τι σημαίνει φιλία μέχρι του πώς την διατηρούμε και πώς ωριμάζουμε μέσα από αυτήν. Το να παραμείνεις αυθεντικός έχει μεγαλύτερη αξία από το να έχεις μία κουλ συσκευή.

Η σκηνοθέτιδα Sarah Smith λέει: «Οι άνθρωποι σήμερα ζουν μέσα από συνομιλίες στο κινητό, από αναρτήσεις και likes/dislikes, αλλά η παράξενη και ξεκαρδιστική φιλία του Μπάρνεϊ και του Ρον, χτισμένη μέσα από κοινά βιώματα, είναι μία ηχηρή υπενθύμιση των καλύτερων στιγμών, που έχουμε όταν μεγαλώνουμε».

«Τα παιδιά έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις τους μέσα από τις οθόνες» συνεχίζει, «Για αυτό, πιστεύω ότι η γοητεία της τετ α τετ φιλίας είναι δυνατή σήμερα, ειδικά για τα παιδιά. Θέλουν να βγουν έξω και να παίξουν στα πάρκα με τους φίλους τους, όπως κάνει ο Ρον και ο Μπάρνεϊ».

«Είμαι πολύ περήφανος για την ταινία μας» λέει ο συν-σκηνοθέτης J.P. Vine, «Παραδώσαμε κάτι για όλο τον κόσμο. Ήταν σημαντικό να καταλάβει το κοινό ότι όλοι έχουμε ανασφάλειες. Μιλήσαμε για την τεχνολογία, για τη μοναξιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μπάρνεϊ, στην αρχή της ταινίας, νιώθει ότι κινείται στο περιθώριο, αλλά στο τέλος είναι απόλυτα άνετος με το ποιος είναι».

Συντελεστές

Σενάριο: Peter Baynham, Sarah Smith
Σκηνοθεσία: Sarah Smith, Jean-Philippe (JP) Vine, Octavio E. Rodriguez
Ακούγονται: Zach Galifianakis, Jack Dylan Grazer, Olivia Colman, Ed Helms, Justice Smith, Rob Delaney, Kylie Cantrall, Ricardo Hurtado, Marcus Scribner, Thomas Barbusca
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Ευάγγελος Καζλαρής, Ράντου Πουϊάνου, Χρήστος Θάνος, Έφη Θανοπούλου, Θοδωρής Σμέρος, Πάρις Παρασκευάδης-Πλάνετς, Πέγκυ Μανωλά, Νικόλας Ζωζός
Διεύθυνση Φωτογραφίας: David Peers
Σχεδιασμός Παραγωγής: Nathan Crowley, Aurélien Predal
Μοντάζ: David Burrows, James Cooper, Sim Evan-Jones
Μουσική: Henry Jackman

Διάρκεια: 106’