«Αυτή είναι η Αλεξάνδρεια που χάνεις. Αυτή είναι η Αλεξάνδρεια που φεύγει. Αυτή είναι η Αλεξάνδρεια που γύρευα. Τώρα ας αρχίσει να βρέχει…»

2014 -2021

Επτά χρόνια απουσία.

Επτά χρόνια επαναπροσδιορισμοί.

Επτά χρόνια γέννηση νέων στίχων.

Ο Ραψωδός Φιλόλογος, είναι ένας καλλιτέχνης που δεν πήρε ποτέ τη μόδα και την εποχή “αγκαλιά”, για να χτίσει το πολυάριθμο κοινό του και να αναγνωριστεί ως ένας από τους επιδραστικότερους σύγχρονους στιχουργούς.

Ο ΡΦ είναι ένας εργάτης των λέξεων. Ένας άνθρωπος που έκανε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του φράσεις και εικόνες, προσφέροντας πολλές δεκάδες τραγούδια και συμμετοχές. Ο ίδιος ενέπνευσε μία ολόκληρη σχολή νέων στιχουργών, οι οποίοι αγκάλιασαν την γλώσσα και την έκαναν όπλο τους.

Από το “Κελί 218” του 2014 μέχρι την “Αλεξάνδρεια” του 2021, όλα άλλαξαν. Όλα εκτός από την ανάγκη του Ραψωδού να γεννήσει νέους αστερισμούς, γεμάτους ποίηση και συμβολισμό.

Η “Αλεξάνδρεια” είναι ένα δίσκος θεματικός. Ένας δίσκος που ο ΡΦ από τραγούδι σε τραγούδι ξεδιπλώνει την στιχουργική του δεινότητα, σε ένα σύνολο κομματιών, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως άτυπος φόρος τιμής στον μεγάλο Αλεξανδρινό, Κωνσταντίνο Καβάφη. Στην “Αλεξάνδρεια”, η ιστορική, η Καβαφική και η προσωπική Αλεξάνδρεια του δημιουργού της συναντώνται, συνομιλούν και αλληλοεπιδρούν, δημιουργώντας μια αφήγηση που ξεδιπλώνεται μέσα σε ένα μυστικιστικό πλαίσιο, εμπνευσμένο από τις αφηγηματικές τεχνικές του Ιάπωνα δημιουργού Hidetaka Miyazaki.

Συνοδοιπόροι του, ο Δημήτρης Πανούσης στη σύνθεση, ο Μανώλης Σολιδάκης στην μουσική παραγωγή, καθώς και ο Σολίστ Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος έντυσε με τους ήχους του πιάνου του, κομμάτι προς κομμάτι, το νέο έργο του Ραψωδού Φιλόλογου, δημιουργώντας ένα δίσκο ιδιαίτερο και ευαίσθητο στιχουργικά, ένα αποτέλεσμα μοναδικό και αξιομνημόνευτο.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαριου στις 20.00, από το Θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, ο Ραψωδός Φιλόλογος παρέα με τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο στο πιάνο και την Marseaux στα φωνητικά, θα παρουσιάσουν την “Αλεξάνδρεια” κομμάτι προς κομμάτι, μαζί με μικρές “πινελιές” από την παλαιότερη δισκογραφία του ΡΦ.

Αντί επιλόγου, οι θεατές του streaming, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία από τις ελάχιστες εφ’ όλης της ύλης συνεντεύξεις του ΡΦ, όπου θα μιλήσει για την απουσία του, για την μουσική του αλλά και για τη νέα πραγματικότητα που διάλεξε για την επανεμφάνιση του.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου λοιπόν, η Αλεξάνδρεια θα πάρει φωτιά στις οθόνες σας για μία και μοναδική φορά.

Να είστε εκεί.