Η New Star, από 7 Μαΐου 2015, πρόκειται να προβάλλει στους κινηματογράφους σε επανέκδοση την ταινία «Ο Πυγμαλίων» των Λέσλι Χάουαρντ, Άντονι Άσκουιθ και σε Α’Προβολή «Το ταξίδι του Ναζίμ στην Κούβα» των Çagri Kinikoglu, Gloria Rolando.

«Ο Πυγμαλίων»

Σκηνοθεσία: Λέσλι Χάουαρντ και Άντονι Άσκουιθ

Παίζουν: Λέσλι Χάουαρντ, Γουέντι Χίλλερ

Στην βικτωριανή Αγγλία, ο καθηγητής Χίγκινς βάζει στοίχημα πως θα κάνει μια άξεστη λουλουδού να μιλήσει και να φερθεί ως καθωσπρέπει Βρετανίδα. Όμως, δεν έχει σκεφτεί ούτε στιγμή τα δικά της συναισθήματα. Αν σας φανεί γνωστή η υπόθεση, είναι γιατί πρόκειται για διασκευή του ίδιου θεατρικού έργου με το «Ωραία μου Κυρία». Το Πυγμαλίων του George Bernard Shaw άνοιξε στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου του 1914.

«Το ταξίδι του Ναζίμ στην Κούβα»

68΄ / Ντοκιμαντέρ / Έγχρωμο / Τούρκικα, Ισπανία / 2008

Σκηνοθεσία: Çagri Kinikoglu, Gloria Rolando

Μουσική: Ayse Tütüncü Μοντάζ: Çagri Kinikoglu

Η ταινία αφηγείται την επίσκεψη του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα το 1961. Είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ του Πολιτιστικού Κέντρου της Τουρκίας «Ναζίμ Χικμέτ» και του Ινστιτούτου της Κινηματογραφικής Τέχνης και Βιομηχανίας (ICAIC) της Κούβας. Κατασκευασμένη χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και πρόσφατες συνεντεύξεις με τους Κουβανούς ποιητές, η ταινία σκιαγραφεί την ανθρώπινη, δημιουργική και ιδεολογική διάσταση του Ναζίμ Χικμέτ, ενώ αναλύει τα πρώτα χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.

**Πριν την προβολή της ταινίας «Το ταξίδι του Ναζίμ στην Κούβα» θα προβάλλονται 3 ταινίες μικρού μήκους με κινούμενα σχέδια που έχουν βασιστεί σε ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ.


Ταινίες μικρού μήκους με κινούμενα σχέδια:

«Το αγαπημένο σύννεφο» ΕΣΣΔ 1959.

Σενάριο Ναζίμ Χικμέτ, σκηνοθεσία Ανατόλι Καράνοβιτς, Ρομάν Κατσάνοφ.

«Το πιο περίεργο πλάσμα στον κόσμο», Τουρκία 2014, βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Ν. Χικμέτ, σκηνοθεσία Οζγκούρ Σερντάρ Αλτουνόγλου.

«Μπλε Μπάλα» ΕΣΣΔ 1984.

Σενάριο Ναζίμ Χικμέτ – Χένριχ Σάλγκιρ, σκηνοθεσία Ροζαλία Ζέλμα.