Η αυθεντική χροιά της Κρητικής λύρας του Ψαραντώνη θα αντηχήσει την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Μύγα στου Ψυρρή.

Το πιστό κοινό του τόσο ιδιαίτερου αυτού καλλιτέχνη, θα έχει για μία ακόμη φορά την τύχη να γίνει μέρος της μυσταγωγίας που δημιουργεί η παρουσία του Ψαραντώνη στη σκηνή. Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη ερμηνεύτρια που προσεγγίζει το παραδοσιακό τραγούδι με μια εντελώς προσωπική ματιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μουσική αυτή παράσταση έχει παρουσιαστεί στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ (όπως στο πιο πρόσφατο All tomorrow’s parties στην Αγγλία το 2008 και την Αυστραλία το 2009) και θα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του Ψαραντώνη, Να’ χεν η θάλασσα βουνά, Psarantonis & the ensemble xylouris, Εκεια που θέλω καθώς και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Οι φανατικοί θαυμαστές του καλλιτέχνη θα απολαύσουν την Κρητική αύρα που με τόσο ιδιαίτερο ύφος φέρει ο Ψαραντώνης, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη παρακολουθήσει εμφάνισή του, δεν θα πρέπει να χάσουν αυτή την ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Μαζί του στη σκηνή, οι μουσικοί: Λάμπης Ξυλούρης, λαούτο, ούτι και Νεκτάριος Κοντογιάννης, λαούτο