Η IM Global παρουσιάζει την ταινία με τίτλο «Ο Προστάτης» με πρωταγωνιστή το Τζέισον Στέϊθαμ, που θα κάνει πρεμιέρα στις…

… κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Ιουλίου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Κάποιες φορές μια τυχαία γνωριμία μπορεί να σου αλλάξει την ζωή.

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός.

Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Σιγά-σιγά, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια ορφανή μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Τελικά, θα ανακαλύψει ότι στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν.

Όταν θα καταλάβει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί η Μέι, ο Λουκ θα βουτήξει στον βίαιο υπόκοσμο της μεγαλούπολης προκειμένου να σώσει τη ζωή της μικρής… και ίσως να πάρει πίσω τη δική του.

Πρωταγωνιστούν:

ΤΖΕΪΣΟΝ ΣΤΕΪΘΑΜ (Λουκ Ράιτ)
ΚΑΘΡΙΝ ΤΣΑΝ (Μέι)
ΤΖΕΪΜΣ ΧΟΝΓΚ (Χαν Ζάιο)
ΡΕΤΖΙ ΛΙ (Γιάο Τσανγκκ)
ΚΡΙΣ ΣΑΡΑΝΤΟΝ (Δήμαρχος Τραμέλο)

Συντελεστές:

Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΜΠΟΑΖ ΓΙΑΚΙΝ
Παραγωγή: ΛΟΡΕΝΣ ΜΠΕΝΤΕΡ
Φωτογραφία: ΣΤΕΦΑΝ ΖΑΠΣΚΙ
Μοντάζ: ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΘΟΡΑΒΑΛ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΤΖΟΖΕΦ ΝΕΜΙΤΣ
Κοστούμια: ΑΝ ΡΟΘ
Μουσική: ΜΑΡΚ ΜΑΔΕΡΣΜΠΟ
Διάρκεια:  94’
Πρώτη Προβολή: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
Διανομή VILLAGE