Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο της Άνν Πάτσετ με τίτλο “Ο ποταμός των θαυμάτων”, σε μετάφραση από την Ιωάννα Ηλιάδη.

 

Το βιβλίο:

Ανάμεσα στις δαιδαλώδεις υδάτινες οδούς του Ρίο Νέγκρο της Βραζιλίας, μια αινιγματική επιστήμονας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φάρμακο που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή των γυναικών για πάντα. Η δουλειά της δρα Σβένσον καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου· αρνείται να δώσει αναφορά σχετικά με την πρόοδό της στους χρηματοδότες της, των οποίων η υπομονή εξαντλείται. Ο Άντερς Έκμαν, ένας πράος εργαστηριακός ερευνητής, αναχωρεί για τη ζούγκλα προκειμένου να αναζητήσει απαντήσεις. Το μόνο που επιστρέφει είναι η είδηση του θανάτου του.

Τώρα η Μαρίνα Σινγκ, συνάδελφος του Άντερς, είναι η τελευταία τους ελπίδα. Σπρωγμένη από τις εκκλήσεις της συζύγου του, που αρνείται να δεχτεί ότι ο άντρας της δεν πρόκειται να επιστρέψει, η Μαρίνα αφήνει τη χιονισμένη Μινεσότα και ακολουθεί τα βήματα του φίλου της στην καρδιά της σκοτεινής Νοτίου Αμερικής, αποφασισμένη να εντοπίσει τη δρα Σβένσον και να ξεσκεπάσει τα μυστικά της. Αυτό ωστόσο που η Μαρίνα δεν γνωρίζει ακόμη είναι ότι σε τούτη την αρχαία γωνιά της ζούγκλας θα έρθει αντιμέτωπη με προκλήσεις πέρα από την πιο τρελή της φαντασία. 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Μια υπόγεια δύναμη σε τραβάει στις σελίδες του· δύσκολα ερωτήματα, έντονοι χαρακτήρες, εκπληκτικές αποκαλύψεις. Απολαυστικό.

Daily Telegraph

Μια στο τόσο διαβάζω κάτι που με κάνει να θέλω να το προτείνω πιεστικά σε όποιον συναντώ. Μόλις μου συνέβη το ίδιο με τον Ποταμό των θαυμάτων της Ανν Πάτσετ… Το λάτρεψα.

Τζοάνα Τρόλοπ, συγγραφέας

Απολύτως υπνωτιστικό… ένα εξαιρετικό έργο… με αιχμαλώτισε από τις πρώτες σελίδες.

Saturday Review

 

Θα πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες που υπάρχουν συγγραφείς σαν την Πάτσετ… Μας μεταφέρει κυριολεκτικά στην καρδιά της ζούγκλας, μέσα στην τροπική ζέστη, να αγωνιούμε για το τι θα συμβεί στη συνέχεια…

The Times

 

Η συγγραφέας:

Η Ανν Πάτσετ έχει γράψει πέντε ακόμα μυθιστορήματα, ανάμεσα στα οποία και το Μπελκάντο, που απέσπασε τα βραβεία Orange και PEN/Faulkner Award. Γράφει για τους New York Times, το Elle, το GQ, τους Financial Times, το Paris Review και το Vogue. Ζει στο Νάσβιλ του Τενεσί.