Ποια σκανδαλώδη μυστικά κρύβονται πίσω από τους τοίχους του Τουρνόν, μικρής επαρχιακής πόλης στις όχθες του Ροδανού, όπου όλοι γνωρίζονται, αλληλοπαρακολουθούνται, αλληλοπροστατεύονται; Γιατί ένα δεκάχρονο παιδί πηδάει από το παράθυρο στο κενό μπροστά στο φακό μιας κάμερας; Αυτός ο θάνατος σημαίνει την αρχή μιας σειράς αυτοκτονιών με θύματα ανήλικα παιδιά, οι οποίες έρχονται να διαταράξουν την επίπλαστη και εύθραυστη ισορροπία και να απελευθερώσουν παλιούς δαίμονες… Ενώ ο ανθυπαστυνόμος Αλεξάντρ Κορβίν, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, προσπαθεί να καταλάβει ποιος άνεμος παραφροσύνης σαρώνει το Τουρνόν, τα παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν…

Μαρέν Λεντέν

Ο Μαρέν Λεντέν γεννήθηκε το 1975 στο Ωμπενά της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Σπούδασε οικονομικά και επιστήμες της πληροφορίας και της επικοινωνίας. Από το 2000 έως το 2007 εργάστηκε στη France-Telecom, απ’ όπου παραιτήθηκε λόγω της επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών. Έχει εκδώσει περισσότερα από δέκα νουάρ μυθιστορήματα – όλα κατα-πιάνονται με θέματα της επικαιρότητας, μιλώντας για τα όρια της προόδου, τη σύγχρονη κρίση και τις κοινωνικές της συνέπειες.

Τιμήθηκε με σημαντικά βραβεία (Mystère de la critique 2011 για τον Πόλεμο της ματαιοδοξίας, Trophée 813 του καλύτερου μυθιστορήματος 2011 και Μεγάλο Βραβείο του αστυνομικού μυθιστορήματος του Φεστιβάλ της Μπων 2011 για το Visages écrasés, Plume Libre 2008 για το Modus Operandi, Amila-Meckert 2014 για το L’Homme qui a vu l’homme, Transfuge του καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος 2016 για το En douce). Από τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου θα κυκλοφορήσει και το τελευταίο του μυθιστόρημα, Σε χαιρετώ, αδερφέ μου.