Η Ξένια Καλπακτσόγλου, μια εκ των τριών ιδρυτικών μελών και συνδιευθύντρια της Μπιενάλε της Αθήνας, αποχωρεί από τον οργανισμό και με τη σύμφωνη γνώμη της ο Poka-Yio (Πολύδωρος Καρυοφύλλης) αναλαμβάνει την διεύθυνσή του. Οι συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς συνεχίζονται και επεκτείνονται. Όλες οι διαρθρωτικές και οργανωτικές αλλαγές καθώς και το νέο οργανόγραμμα του οργανισμού θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ως μέλος της επιμελητικής ομάδας XYZ, η Ξένια Καλπακτσόγλου επιμελήθηκε την 1η Μπιενάλε της Αθήνας, Destroy Athens, 2007, το ετήσιο επιμελητικό πρότζεκτ XYZ Outlet (2010-11) και, μαζί με τους Nicolas Bourriaud και Poka-Yio, την 3η Μπιενάλε της Αθήνας, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, 2011. Ως συνδιευθύντρια της Μπιενάλε είχε υπό την ευθύνη της το τμήμα παραγωγής, ενώ δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην δικτύωση του φορέα εντός και εκτός Ελλάδας μέσα από ποικίλες επιμελητικές πρωτοβουλίες, συνέδρια, ομιλίες, εκδόσεις και συνέργιες.Με την αποχώρησή της κλείνει ένας δεκαετής κύκλος δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας.

Η Ξένια Καλπακτσόγλου θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς την ομάδα της Μπιενάλε, τους εθελοντές, τους καλλιτέχνες, τους επιμελητές, τους οργανισμούς, τα πολιτιστικά ιδρύματα και τις πρεσβείες, τις εταιρίες, τον Δήμο Αθηναίων και το Υπουργείο Πολιτισμού, τους Φίλους της Μπιενάλε και όλους αυτούς που με ιδιαίτερη θερμή και έμπρακτη προθυμία συμμετείχαν ενεργά στην διαμόρφωση, υλοποίηση και εξέλιξη της Μπιενάλε της Αθήνας την τελευταία δεκαετία.

Ο Μασιμιλιάνο Μολόνα, διευθυντής προγράμματος της 5ης Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA, παραιτήθηκε της θέσης του. Στο πλαίσιο της ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Μασιμιλιάνο Μολόνα οργάνωσε και διηύθυνε τις Σύναψη 1 και Σύναψη 2 οι οποίες αποτελούνταν από μεγάλο αριθμό δράσεων και ομιλιών. Το ακαδημαϊκό ειδικό βάρος και η φυσική παρουσία του Μασιμιλιάνο Μολόνα στην Αθήνα, σε μια δύσκολη ιστορική στιγμή, έδωσαν συγκεκριμένο χαρακτήρα στο πρόγραμμα της Μπιενάλε της Αθήνας. Η Μπιενάλε της Αθήνας τον ευχαριστεί θερμά για το έργο του και τη συνολική συμβολή του στο πρόγραμμα της ΟΜΟΝΟΙΑ.

H OMONOIA θα συνεχίσει το πρόγραμμά της εστιασμένη σε δράσεις καλλιτεχνών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη καθώς και στην παραγωγή νέων έργων και δράσεων στην Πλατεία Ομονοίας και την ευρύτερη περιοχή. Το πρόγραμμα των επερχόμενων δράσεων της Μπιενάλε της Αθήνας θα ανακοινωθεί σύντομα.