Από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «Ο ποδηλάτης», του Πέτρου Νίκου.

Ο Στηβ και ο Πέρι, δυο παιδιά που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, το σκάνε απ’ το σπίτι και ξεκινούν ένα ταξίδι στην απόλυτη ελευθερία. Φεύγουν με τα ποδήλατά τους για να γυρίσουν τον κόσμο. Τι θα συναντήσουν στο δρόμο; Πόσο θα αντέξουν; Μέχρι πού θα μπορέσουν να φτάσουν;

«Ο ποδηλάτης» του  Πέτρου Νίκου είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που εξιστορεί το παράξενο ταξίδι δυο παιδιών στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ένα λογοτεχνικό road movie με ποδήλατο και μαζί μια εξερεύνηση στη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα ταξίδι από την απόγνωση μέχρι την ελπίδα με οδηγό την παιδική αθωότητα.  

Πέτρος Νίκου: Γεννήθηκα στην Έδεσσα το 1974. Είμαι  απόφοιτος Επαγγελματικού λυκείου. Είμαι παντρεμένος και έχω δυο παιδιά τον Γιώργο και τον Ιάσονα. Τον καιρό αυτό ασχολούμαι με το εμπόριο ετοίμων ενδυμάτων. Εργάστηκα  σε διάφορες  δουλειές: σε χωράφια και κονσερβοποιεία, περιπτεράς,  οδηγός φορτηγού, υπάλληλος εστιατορίου, μικροπωλητής, παρκαδόρος, πλασιέ   κ.α.  Ξεκίνησα  να σκαρφαλώνω   βουνά και βράχια στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και να πραγματοποιώ ταξίδια με το ποδήλατο. Αναζητούσα  την πρόκληση και τις έντονες συγκινήσεις και… έμπνευση  για τις ιστορίες που ονειρευόμουν να γράψω. Το βιβλίο και το τετράδιο,  απ’ όσο θυμάμαι,  με συνόδευε και με συνοδεύει σε κάθε μου δραστηριότητα.  

Εξώφυλλο: strangeland