Θερινό Ηλιοστάσι” ονομάζεται η τελευταία ποιητική συλλογή του μεγάλου μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη και αυτή την τελευταία διάλεξε να μελοποιήσει ο Πέτρος Θεοτοκάτος, δίνοντας έτσι ένα νέο δείγμα γραφής για ορχήστρα, για ροκ μπάντα, για ηλεκτρονικό ensemble. Βάλτε και τα τρία μαζί και έχετε τον ήχο του Θερινού Ηλιοστασίου!!

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος σε μια από τις πιο άρτιες δουλειές του.

Τα δεκατέσσερα ποιήματα διαδέχεται πολύ μελωδικά μια σουίτα για έγχορδα, πιάνο και ακορντεόν σε 5 μέρη, βασισμένη στο βασικό μουσικό θέμα όλου του έργου.

Είναι το 9ο άλμπουμ του Πέτρου, γεμάτο μουσικές που θα μας ταξιδέψουν στο σύμπαν το ποιητικό του Γιώργου Σεφέρη!!

Να σημειώσουμε πως όλη η δουλειά έγινε στο στούντιο του συνθέτη, ο οποίος παίζει, προγραμματίζει, τραγουδάει, δίνοντας έτσι απόλυτα προσωπικό μουσικό στίγμα..

Το έργο είναι κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικό φτιαγμένο όμως έτσι που να μπορεί να παιχτεί ακριβώς το ίδιο ζωντανά. Προσπάθησα ο κύριος κορμός της ενορχήστρωσης να είναι το πιάνο το ακορντεόν, τα χάλκινα πνευστά, τα έγχορδα. Δίπλα σε αυτή την ηχητική βάση μπαίνουν η ροκ μπάντα, τα συνθεσάιζερς, ένα κλαρινέτο. Η συνθετική αρχή είναι τα ποιήματα να γίνουν τραγούδια, γι αυτό όλο το έργο μπορεί να αποδοθεί μόλις με ένα πιάνο και φωνή, ή μια κιθάρα και φωνή.
Facebook Page: https://www.facebook.com/ptheotokatos/