Ο Πέτρος Σαριδάκης θα μας χαρίσει μία συναυλία με άρωμα Κρήτης, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο.

Σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους του κέντρου με θέα την Ακρόπολη, ο βιρτουόζος της κρητικής λύρας και συνθέτης Πέτρος Σαριδάκης και οι Εδικοί και Φίλοι (Χρήστος Τζελεπόπουλος, Γιάννης Πλυμάκης, Αντώνης Γερογιάννης) με προσκεκλημένη την Ευγενία Τόλη Δαμαβολίτη μας περιμένουν σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη με το άρωμα και τη μουσική της Μεγαλονήσου.

Ο Πέτρος Σαριδάκης με μια παρέα φίλων τολμά να ξανά-παίζει ξεχασμένες μελωδίες και στίχους του παρελθόντος. Δε φοβάται να εκφραστεί , να πειραματιστεί, εκπλήσσοντας όμορφα το κοινό και βάζοντας βάσεις για μια πιο φρέσκια και συγχρόνως πηγαία τέχνη.

Με επιδράσεις από την παράδοση, η κρητική μουσική εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή και να εμπλουτίζεται. Ο Πέτρος Σαριδάκης ακολουθεί με σεβασμό την ιστορία της μουσικής και δε φοβάται να την εντάξει σε ένα σύγχρονο ρεπερτόριο δείχνοντας ότι η παράδοση παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ.

Στη συναυλία, εκτός από κλασικούς και παραδοσιακούς κρητικούς σκοπούς, θα ακουστούν επίσης οι νέες συνθέσεις του δίσκου «Το Νάμι» που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2015, συνθέσεις από προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές και συμμετοχές με τη συνοδεία της χορευτικής ομάδας ΚΡΗΣΣΕΣ-Ειρηάννα Κλειδή και του χορευτικού συγκροτήματος του Μανώλη Οικονομάκη.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια συναυλία, με έντονο το στοιχείο μιας μουσικής που ανατρέχει στο παρελθόν προσεγγίζοντάς το σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και την αισθητική της καλής και «ανεκμετάλλευτης» παραδοσιακής μουσικής από όπου και αν προέρχεται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Πέτρος Σαριδάκης | λύρες Κρήτης
Χρήστος Τζελεπόπουλος | κοντραμπάσο
Γιάννης Πλυμάκης | λαούτο
Αντώνης Γερογιάννης | Κρουστά
Ευγενία Δαμαβολίτη Τόλη |φωνητικά

Συμμετέχουν η Χορευτική Ομάδα ΚΡΗΣΣΕΣ & και το χορευτικό συγκρότημα του Μανώλη Οικονομάκη