Χωρούν όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας σε μια βαλίτσα;
Xωρούν οι ήρωες ενός παραμυθιού σε μια παρτιτούρα;
Γίνονται τα αναλόγια… δέντρα; Οι νότες λουλούδια;
Mπορούν οι γραμμές ενός πενταγράμμου να δέσουν ένα λύκο;

Όλα μπορούν να συμβούν, όταν η Αλεξία Αλεξίου ζωντανεύει νότες και κούκλες!

Δείτε το αγαπημένο κλασικό μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος & ο Λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοΘέατρου, που κερδίζει χρόνια το κοινό της, και θα τα δείτε όλα αυτά να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σας.

Μία απολαυστική, ευρηματική, μουσικοκουκλοθεατρική παράσταση, για παιδιά άνω των 3 ετών και για όλη την οικογένεια, στην οποία οι ήρωες-κούκλες της ιστορίας προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσότερων οργάνων. Το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους. Η παράσταση φτάνει στο τέλος με την δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια της κουκλοπαίκτριας ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του, την παρέλαση προς το ζωολογικό κήπο!

Οι μικροί θεατές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξίας Αλεξίου, θα φτιάξουν τον δικό τους ήρωα του παραμυθιού και θα του δώσουν ζωή πάνω στο τεράστιο κούκλο-πεντάγραμμο!

  • Διάρκεια παράστασης: 45΄
  • Για παιδιά άνω των 3 ετών

Μετά από κάθε παράσταση πραγματοποιείται εργαστήρι κατασκευής ενός ήρωα του παραμυθιού.

  • Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
  • Διάρκεια εργαστηρίου: 30΄
  • Δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά

Διαβάστε επίσης:

Paraga: Ο νέος χώρος πολιτισμού παρουσιάζει τις δράσεις του για το 2023-24