Στην ερώτηση ‘Ποιό Χρώμα είσαι;᾽ βασίζεται το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του Πέτρου Κλαμπάνη, με τίτλο “Chroma”, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε live στην Αθήνα, στις 4 Μαΐου!

Ο χαρισματικός και πολυτάλαντος μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και μπασίστας, έρχεται για να “χρωματίσει” το Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών, μαζί με το jazz group του από τη Νέα Υόρκη και ένα εξαιρετικό οκτέτο εγχόρδων. Με αυτή την αφορμή, μας παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο κάθε ένα από τα τραγούδια που συνθέτουν το “Chroma”, μια ζωντανή παλέτα χρωμάτων εμπνευσμένη από τις ποικίλες εμπειρίες που αποκόμισε μέχρι τώρα στο μουσικό ταξίδι της ζωής του…


1. Chroma

Είναι το κομμάτι που ενέπνευσε όλο το project. Το album βασίζεται στην ερώτηση ᾽Ποιό Χρώμα είσαι;᾽. Έχει λοιπόν να κάνει με την ειλικρίνεια, με την αναζήτηση του ποιος είσαι πραγματικά και τι θες να εκφράζεις. Στο πρώτο κομμάτι του δίσκου υπάρχει, νομίζω, ποικιλοχρωμία αισθημάτων που αντιστοιχούν σε μουσικές ενότητες και ηχοχρώματα.

2. Tough Decisions (Are always Dark Green)
Οι δύσκολες αποφάσεις πιστεύω έχουν πάντα χρώμα.
Η συγκεκριμένη ήταν σίγουρα σκούρο πράσινο και είχε να κάνει με το τέλος μιας σημαντικής μου σχέσης.

3. Little Blue Sun

Μια μουσική ιστορία αφιερωμένη στην νεανική ενέργεια, τα παιδικά όνειρα, τη θάλασσα και τον η​λιο. Είναι μια αληθινή ιστορία, παρεπιπτόντως…

4. Cosmic Patience

Διασκεύασα αυτό το κομμάτι του συνεργάτη μου Gilad Hekselman, για να εκφράσω και να τιμήσω μια ποιότητα που πολλές φορές λείπει από τον κόσμο και ενίοτε και από εμένα. Η αισιόδοξη υπομονή.

5. Shadows

Είναι ένα κομμάτι του καλού φίλου μου, Σπύρου Μάνεση. Αυτό που μου ενέπνευσε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα παίζοντας το, είναι η σοφία που πρέπει να επιστρατεύσει κάποιος για να αντιμετωπίσει με δημιουργικό και επιτυχή τρόπο τις εσωτερικές του παγίδες.

6. Shades of Magenta

Καμιά φορά παίζω με το μυαλό μου αυτό το παιχνίδι, που με κάνει να βλέπω όλους μας σαν ζώα. Συγκεκριμένα σαν πιθήκους. Κάποιοι είναι πιο μικροί ή πιο επιθετικοί, μερικοί γοητευτικοί (γιατί όχι;), άλλοι εφευρετικοί, άλλοι macho και άλλοι πιο παθητικοί ή φοβισμένοι. Είναι ωραίο παιχνίδι και αρκετά απελευθερωτικό, πρέπει να προσθέσω. Το Shades λοιπόν, έχει να κάνει με αυτό. Είναι ένα απενοχοποιημένο άσμα για την ζωώδη μας διάσταση.

7. Χαρικλάκι

Αγαπώ την Ελληνική μουσική. Την σέβομαι απεριόριστα. Θαυμάζω τους παραδοσιακούς μουσικούς και εμπνέομαι από αυτούς. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της χώρας μας και μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το βάθος και τη μοναδικότητά της.Ένα άλλο πράγμα που αγαπώ είναι ο διάλογος – όχι τόσο ο λεκτικός, μιας και μάλλον εσωστρεφή με χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι. Μου αρέσει ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών, εποχών και στυλ, με πολύ σεβασμό και αγάπη.

Το Χαρικλάκι του Παναγιώτη Τούντα στην συγκεκριμένη του μορφή, με τη φωνή του φίλου και εξαιρετικά ταλαντούχου μουσικού, Μαυρουδή Κοντάνη, αυτόν το διάλογο επιχειρεί να εκφράσει.

Άλλωστε το τραγούδι αυτό το έμαθα παίζοντας μπασοκίθαρο μαζί με τον Μαυρουδή, σε ελληνικά εστιατόρια στην Αστόρια, όταν πρωτοπήγα στη Νέα Υόρκη, ενώ ταυτόχρονα μάθαινα να παίζω Jazz στο Queens College και στα clubs της πόλης.


Τo “Chroma” κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Minos EMI και διατίθεται σε επιλεγμένα online music stores, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: https://petros.lnk.to/ChromaWE

Follow Petros Klampanis:

Official site
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube


Διαβάστε επίσης:

Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης | 2 Μαΐου 2017, στις 21:00

Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών | 4 Μαΐου 2017, στις 21:00