Το Μουσείο Φρυσίρα εγκαινίασε στις 10 Οκτωβρίου 2007 την έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Pat Andrea με τίτλο \»Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων\» και \»Μέσα από τον Καθρέπτη\».

Το Μουσείο Φρυσίρα εγκαινίασε στις 10 Οκτωβρίου 2007 την έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Pat Andrea με τίτλο \»Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων\» και \»Μέσα από τον Καθρέπτη\».

Η έκθεση έρχεται απευθείας από τη Γαλλία, όπου παρουσιάστηκε στην École Nationale Supérieure des Beaux-arts του Παρισιού και στo κάστρο Chenonceau της Γαλλίας.

Πρόκειται για μια δουλειά που απασχόλησε τον καλλιτέχνη συνολικά οχτώ χρόνια. Αφετηρία στάθηκε η πρόταση που απηύθυνε στον καλλιτέχνη η διάσημη γαλλίδα εκδότρια Diane de Selliers για την εικονογράφηση των δυο κλασικών αριστουργημάτων του Lewis Carroll \»Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων\» και \»Μέσα από τον Καθρέφτη\».

Ο Pat Andrea δημιούργησε τελικά έναν κύκλο 48 συνολικά έργων μεγάλων διαστάσεων, λεπτομέρειες των οποίων αποτέλεσαν ύστερα από τη μεγέθυνση και την αλλαγή του σημείου προοπτικής τους, τη μεγαλειώδη, ως προς την πρωτοτυπία της, έμπνευση του καλλιτέχνη για την εικονογράφηση του κλασικού παραμυθιού του Lewis Carroll.

Η Αλίκη του Pat Andrea σπάει τα πρότυπα της συμβατικής εικονογράφησης του έργου και εισβάλλει στον κόσμο των ενηλίκων όπου κυριαρχούν ο λανθάνων ερωτισμός και το έντονα ονειρικό στοιχείο, βασικά γνωρίσματα του ύφους του καλλιτέχνη, εμποτισμένα όμως με έναν πρωτοφανή λυρισμό και την τρυφερότητα της παιδικής αφέλειας που υπαγορεύει η ίδια η φύση του παραμυθιού.

Ο Pat Andrea, εκλεγμένο μέλος της Académie des Beaux Arts του Institut de France και Καθηγητής της École Nationale Supérieure des Beaux-arts στο Παρίσι, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της Nouvelle Subjectivité μαζί με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως οι R. B. Kitaj, David Hockney κ.α. Τα έργα του έχουν εκτεθεί στα μεγαλύτερα διεθνή εικαστικά κέντρα του κόσμου.

INFO
10 Οκτωβρίου 2007 έως 13 Ιανουαρίου 2008
(Κτήριο Μονής Αστερίου 3)
www.frissirasmuseum.com